flebitis

Hier is de plaats voor discussie en vragen over fysische ziekten of aandoeningen

doggy
Lid geworden op: 08 aug 2006, 16:02

30 okt 2018, 12:23

Wie heeft er al een aanval van flebitis meegemaakt. Ik bedoel iemand persoonlijk. Beschrijf dit dan eens. Ik zal dan ook mijn aanval beschrijven. Ik ben benieuwd. Gr.

doggy
Lid geworden op: 08 aug 2006, 16:02

11 dec 2018, 11:16

Het is duidelijk dit heeft nog niemand meegemaakt. Ik was ook de enige bij onze huisarts die het zo erg meemaakte.
Flebitis zijn ontstekingen van de aderen met een GROOT risico op bloedklonters.
In de meimaand na een week in Turkije krijg ik een dikke rechter voet. Water in de voet zegt men en dat zal wel beteren. Maar het verslecht, en hoe. De voet verdikt en wordt binnenin warm (heel heet zou ik zeggen) en die voelt langs buiten ook zo aan. Als ge weet dat ik als kind polio heb gehad. Enorm veel keer geopereerd aan die voet en er tot 10 operatiesneden boven mekaar zijn, dan weet ge wel dat dit geen  normale voet is. Die sneden hadden een serieuze pijn, zagen zwart en ik had het pijnlijke gevoel dat ze gingen openscheuren. Ik  kon bijna niet meer gaan of staan.
Het verergerde, maar ik ging niet naar de arts in het hotel. Dom  zei de huisarts achteraf.
Toen we thuis kwamen direkt naar de huisarts geweest. En ik kan alleen maar zeggen dat hij nogal verschoot.
Dubbele pikuur gekregen, 's avonds nog eens een pikuur bij hem gaan halen (wat een hele zware kuur was zei hij achteraf). De dag nadien begonnen met medicamenten.
Ik moest na 2 dagen een beetje een beter gevoel krijgen. En dat kreeg ik. Het heeft geduurd tot in augustus dat ik mocht zeggen : het is gedaan (of toch niet !!!)  
Maar dan gaan we ons terug riskeren op reis.
De dokter zegde dat men de enige en exacte oorzaak nooit kent. Men zegt 'de druk in het vliegtuig', maar er zijn veel oorzaken : te veel blijven zitten in het vliegtuig, een allergische reactie op iets, slechte bloedsomloop enz...
In oktober terug op reis : de dag ervoor en dag van de vlucht telkens terug een pikuur. Ginder dan tot de laatste dag terug die medicatie (3 x per dag). De dag van vertrek zelf terug een pikuur gegeven.
En dan.... geen ontsteking meer gehad.
Maar de huisarts heeft gezegd dat ik altijd die pikuren moet geven. Medicatie meedoen en de dag na aankomst zien of ik medicatie terug moet nemen.
Pikuren Clexane (10 mg) oplossing voor infectie
Medicatie Reparil 20 mg.
En dan ga ik nog iets zeggen : ik ben 19 keer geopereerd. Heel serieuze operaties die hier ook niemand heeft meegemaakt. Deze pijn was de 2e of 3e ergste die ik heb meegemaakt en dat zegt ook al veel. 

gigi2
Lid geworden op: 12 dec 2004, 13:45
Locatie: wilsele

03 feb 2019, 16:18

die clexane heb ik ook gehad  , maar spuiten van 40 mg  en 3 weken  moest ze zelf zetten in de buik, ontsteking aders .ge moest mijn benen zien al 2 operaties gehad in 1993 en 2002   zou altijd drukkousen moeten dragen !! 
in de zomer geen pretjes  ben 72 jaar.
hoe gaat het met jou ?
gigi2

doggy
Lid geworden op: 08 aug 2006, 16:02

04 feb 2019, 17:13

Ik ben ook bijna 71 jaar en heb geen bloedklonters gehad bij die aanval van flebitis, maar ik moet altijd voorzien zijn van mijn pikuren en pillen en bij kleinigheden reageren.
Het was serieus en zoals ik al schreef HEEL, HEEL PIJNLIJK.
Na polio en 19 operaties weet ik waarover ik het heb.
Ik heb ook van die steunkousen. Dat zijn niet de kouskes die men in de kliniek krijgt bij opname. Mijn steunkousen zijn op maat gemaakt voor het been dat misvormt is door de polio (toen ik een loperke was zei moeder, heb ik dat gekregen). De ziekenbond komt hier niet tussen, maar de prijs viel nog mee. Ik moet ze niet dragen. Alleen als ik een aanval zou krijgen. En om die aan te doen, amaai, heel moeilijk.
Bij u ook van die speciale en moeilijk om aan te doen.

Gr.

gigi2
Lid geworden op: 12 dec 2004, 13:45
Locatie: wilsele

04 feb 2019, 19:36

hello,
wat noemt u een aanval ?? 
gigi2
55 Monique

04 feb 2019, 20:07

doggy 

Het beste wat je kan doen is huisarts bellen , niet te lang mee wachten ....
En die gaan u wel bijstaan wat je moet doen ...Wat ook een optie is u bloedwaarde eens laten controleren , ook heel belangrijk . 

Ontstekingen , moet je mee opletten en zeker voor bloedklonters .... 
En als je niet kan blijven staan op u één been of beide , of heel warm waar het pijn doet , en rode vlekken ... 
Dikke voet of beide  , en dik been komt er ook allemaal door .... 

En zoiets kan ook ontstaan door operatie uit verleden , dat je daar blijft mee sukkelen ....
Maar als je dat goed opvolgt en alert bent , en u dagelijkse medicatie neemt wat ze voorschrijven , zou dat niet teveel, problemen mogen geven , en nooit mee stoppen , altijd vraag stellen aan huisarts of specialist .En blijft de pijn aanhouden  , dat echt niet verbetert , steken ze meestal stent in de lies ...En erna voel je dat soms nog beetje , maar je kan niet vergelijken voor de stent .

Bij mijne man , is dat door dijbeenbreuk ontstaan door ongeval .... Maar nu is die goed , soms kan dat wat pijn doen .Blijft een gevoelige plaats .

Altijd huisarts bellen ... 

Veel beterschap ....