Webhosting+

Vragen/antwoorden betreffende het maken van je eigen website.

Pössl
Lid geworden op: 03 aug 2005, 20:56
Locatie: Leopoldsburg

05 okt 2005, 17:37

Ik ben op zoek naar een firma die pakketten verkoopt voor webhosting.
Kan iemand mij in een voor de leek verstaanbare taal uitleggen wat het hiernavolgende pakket bevat ? en ontbreken er misschien in dit pakket zaken die onontbeerlijk zijn.

http://www.ccchosting.nl/ en dan small pakket aanklikken

Dank bij voorbaat
Een groet aan iedereen die oog heeft voor de natuur

wamukota
Lid geworden op: 13 dec 2004, 22:33
Locatie: Brugge

06 okt 2005, 21:24

Effe proberen hé

Overzicht

100MB Webruimte : Dat is de ruimte die je ter beschikking hebt
4GB Dataverkeer : De hoeveelheid trafiek die je maandelijk mag hebben naar en van je homepage. Stel je hebt daar veel filmpjes staan, dan zul je snel aan die 4 Gb per maand komen. Ga je er over, moet je natuurlijk bij betalen. En je hebt het zelf niet in handen, dus let op wat je te downloaden/te bekijken aanbiedt op je site.
Inclusief 1 Domeinnaam : je www.ditismijndomain.??? naam. De ??? kan zijn .nl .com .net .org .info .biz (geen .be daar het een Ndl hoster is).
Onbeperkt Subdomeinen : Subdomainen zijn prefixen die je aan je domainnaam koppelt. bv. je hebt een domainnaam www.possl.com. Dan is een mogelijke subdomainnaam forum.possl.com
5 SQL Databases : Databases die je toelaten om via PHP een dynamische website uit te bouwen.
Eigen Beheerpaneel : Een soort controle paneel voor het management van al je settings (bv. paswoorden, mailboxen, ...)

E-Mail

5 POP3 Accounts : Je standaard email account. bv. info@possl.com, boekhouding@possl.com, ...
Onbeperkt E-Mail Aliassen : voor iedere mailbox kun je aliases maken. Bv voor de mailbox boekhouding zou je bv kunnen maken boekhouding_be@possle.com, fakturatie@possl.com, ... Deze twee emailadresses zouden allebei de mails in de mailbox boekhouding@possl.com droppen.
Onbeperkt Redirects : Redirects zijn doorverwijzingen. Zo zou je de mailbox info@possl.com kunnen redirecten dat alles in de mailbox secretariaat@possl.com valt.
Spam Filter : nogal wiedes
Autoresponders : Een techniek die je toelaat om een automatisch antwoord terug te sturen naar de afzender. Kan gebruikt worden bij sluiting ten gevolge van het zomerverlof. Iedereen krijgt een mailtje terug in de aard van "We zijn terug open op 1 augustus" bv.
Catch All E-Mail Address : Dat is het adres dat alle mails ontvangt waarvan het email adres niet in de lijst van mailboxes of de aliasses staan. Stel iemand tikt inf@possl.com ipv info@possl.com. Normaal krijg je dan een mailtje terug dat het bestaande email adres niet bestaat, wel als de catch all staat naar secretariaat@possl.com, dan komt het in die mailbox terecht ipv 'terug naar afzender wegens adres onbekend'
WebMail : je mail via IE of via FF bekijken
5 Mailing List : Lijsten om vlotter je klanten aan te schrijven

Inclusief Dit zijn nogal technische zaken

Beheer Paneel : Zoals boven al beschreven
PHP 4.3.7 : Versie van de Web programmeertaal
PhpMyAdmin : Administratie om je PhP te beheren
CGI-BIN : Voorgemaakte scripts die eigen zijn aan deze webhoster om bv. een formulier via je website te laten invullen en dan door te sturen naar een mailbox binnen je bedrijf
Front Page 2000, 2002 : Ondersteuning voor de MS Frontpage Extentions
Server Side Includes : structuur die je toelaat om informatie vanop de webserver in je HTML pagina te verwerken (bv. de tijd van de server)
Fedora Core 3 : Linux Webserver in gebruik om de webhoster te runnen
Eigen Error Pagina's : ipv van een error 404 pagina te zien bij een missing link, kun je er je eigen html pagina voor gebruiken
SSL : Secure Sockets Layer. Een protocol om beveilgde transacties uit te voeren op het net. Typisch via een HTTPS website
File Manager : Evident
Beveiligde mappen : Mappen die meteen paswoord beveiligd zijn, zodat enkel wie het paswoord weet er aan kan.
5 FTP Accounts : 5 Account om je webhoster te bereiken. Typisch iets als je meerdere mensen hebt die de website moeten kunnen onderhouden.
Cron Jobs : Mogelijkheid om op vastgestelde tijden op de webserver acties uit te voeren
1 Domeinen Toevoegen : ???

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Of er wat ontbreekt? Hangt er van af wat je wil doen met je website.
Als het enkel is om een statische website uit te bouwen, zoals je die nu al kunt doen bij je provider, dan is het weggesmeten geld.
Als je enkel een www adres wil, dan kun je dat nu meestal ook al doen via je provider.

Een webhoster is enkel goed als je dynamisch wil werken. Bv. een forum in eigen beheer runnen, of goederen die je in je zaakt hebt via e-commerce wil aanbieden.

Maar pin je niet vast op één webhoster. Er zijn er genoeg in je eigen streek vermoed ik. Google eens op 'webhosting + limburg' of 'webhosting + leopoldsburg'. Vergelijk prijzen en vooral weet wat je wenst voor je zaak.
Als je met ASP wenst te werken, zoek dan een webhoster die MS-Access en ASP ondersteunt, terwijl je bij een Linux based webserver meestal PHP en MySQL zult hebben.

Wat ook van belang is, is dat je webruimte gedeeld wordt door je mailboxen en je website. Dus 5 mailboxen die elk 15 Mb hebben en je bent al 65 Mb kwijt van je 100 Mb waarvoor je betaalt....

-- Alain --

Pössl
Lid geworden op: 03 aug 2005, 20:56
Locatie: Leopoldsburg

09 okt 2005, 21:27

Hallo Wamukota,
Bedankt voor je verklarende uitleg
Groetjes
Pössl
Een groet aan iedereen die oog heeft voor de natuur