Deel via

Hoe gaat de hoortest in zijn werk?

Slechthorendheid is een kwaal die zich langzaam ontwikkelt, waardoor u deze niet altijd even snel opmerkt. Dit kan gevolgen hebben voor uw sociaal leven: u moet regelmatig om herhaling vragen, groepsgesprekken worden moeilijker, enzovoort. Daarom raden wij aan om uw gehoor regelmatig te laten controleren vanaf u de leeftijd van vijftig hebt bereikt. Zo speelt u snel en efficiënt in op gehoorverlies, zonder het te laten escaleren. Maak dus zeker een afspraak bij Amplifon voor een professionele gehoortest!

Hoe verloopt de test?

#1 Beoordeling

Gehoorverlies kan allerlei oorzaken hebben. Zo kan uw beroep de boosdoener zijn, maar kan het ook aangeboren zijn of te maken hebben met de leeftijd. Vooraleer de audioloog een oplossing kan geven, moeten we dus eerst bepaalde opties uitschakelen. We testen onder meer:

  • Uw gehoorscherpte en het niveau van gehoorverlies.
  • Hoe goed u iemands woorden verstaat en of er sprake is van vervorming van het geluid.
  • Hoe luid het achtergrondlawaai kan zijn zonder u te storen.
  • Hoe zuiver spraak klinkt voor u.

#2 Persoonsgericht

Amplifon werkt bijzonder persoonsgericht: we vinden correcte en uitgebreide informatieverstrekking belangrijk. Daarom vertellen onze audiologen steeds wat de tests in kwestie inhouden, maar geven ze ook uitleg over de werking van de hoortoestellen. Zo krijgt u de nodige uitleg over hoe u ze moet bevestigen en onderhouden, maar ook over hoe u ze gebruikt in verschillende omstandigheden.

#3 Optimaal gebruikscomfort

Amplifon staat voor gebruikscomfort tijdens het volledige traject. Dit begint bij uw gehoortest, maar loopt daarna gewoon door. Zo controleren we uw toestellen het liefst twee keer per jaar zodat deze op tijd bijgesteld worden – en ze altijd optimaal werken.

#4 De klant centraal

Hoorverlies is niet iets om licht over te gaan. Daarom nemen we voldoende tijd om u te leren kennen en uw gehoor in kaart te brengen, waarna we een test op uw maat uitvoeren. Bij Amplifon bent u geen nummertje in de rij, maar maken we tijd om naar u te luisteren en u te helpen.

Wil u uw gehoor laten testen door de gediplomeerde audiologen van Amplifon? Dat kan. Sterker nog: u kan online uw gratis gehoortest vastleggen in een Amplifoncentrum in uw buurt.

Poll

Doe jij vrijwilligerswerk?