Deel via

De kracht van decibels

In heel wat situaties krijgt u te veel decibels te verduren. Vaak is dit op het werk, maar jammer genoeg is dit niet de enige mogelijke lawaaierige omgeving waar uw gehoor duchtig op de proef wordt gesteld. Want ook wanneer we klusjes opknappen, een ommetje doen met de motor of een avondje uit gaan, lopen we risico op gehoorschade.

Wat is er dan wel veilig? Wel, geluiden tot 77 dB, wat vergeleken kan worden met het geluidsniveau van een geanimeerd gesprek. Stijgen de decibels hier bovenuit? Dan wordt het gevaarlijk. Zo heeft verkeerslawaai een gemiddeld geluidsniveau van 83 dB: wie hier vier uur of langer aan wordt blootgesteld, loopt al risico op gehoorproblemen. En in een discotheek of op een concert waar het geluid tot 95 dB stijgt, daar loopt uw gehoor al schade op na één uur.

Twijfelt u over de risico’s die u loopt en wil u dit laten evalueren? Doen! Want enkel op deze manier kan u ingrijpen met de gepaste gehoorbescherming om verdere schade te voorkomen. Kom daarom zeker eens langs in een Amplifoncentrum. Onze audiologen staan u graag bij met de gepaste kennis.

Poll

Het thema van de Week van de diëtist (18-24/3): preventie van het metaboolsyndroom. Weet jij wat dat is?