Deel via

Iemand met gehoorverlies helpen

Heeft u een vriend, kennis of ouder die niet meer goed hoort, maar het (nog) niet nodig vindt om er iets aan te doen? Het zou niet de eerste zijn: mensen geven immers niet graag toe dat ze ouder worden – grotendeels omdat ze zich niet oud voelen. En daarom ontkennen ze hun gehoorprobleem of zijn ze zich er gewoon niet bewust van door de geleidelijke groei.

Gelukkig kan u hen in drie stappen helpen naar een leven vol geluid.

1. Opsporen

Documenteer uzelf over het hoe en wat van gehoorverlies. Dit kan onder andere via onze uitgebreide blog die antwoord tracht te bieden op al uw vragen. Denk na over wat u gelezen heeft en praat hierover met uw naaste. Maak vervolgens een afspraak met onze Amplifon-audiologen: zij onderzoeken de werking van het gehoor en gaan op zoek naar de oorzaak en de best mogelijke oplossing. Dit doen ze complementair met de medische aard van de klachten, die vastgesteld wordt door een NKO-arts.

2. Oplossen

De audioloog gaat samen met uw naaste op zoek naar dé ideale hooroplossing die tijdens een periode van vier weken uitvoerig getest mag worden.

3. Genieten

Het gehoor en de hoortoestellen van uw naaste worden de komende vijf jaar lang regelmatig gecontroleerd. Zo zijn we er zeker van dat de toestellen in kwestie de best mogelijke gehoorverbetering voorzien.

Wil u hulp bieden aan een naaste met gehoorproblemen? Wel, begin dan zeker met het aanraden van een gratis gehoortest bij Amplifon. Reserveer uw test en onze specialisten nemen zo snel mogelijk contact op om een afspraak vast te leggen.

Poll

Als je vegetariër bent of soms vlees en vis uit je bord laat, doe je dat dan vooral ...