Deel via

Over Tinnitus, de ziekte van Ménière en zenuwdoofheid

Als we het over gehoorverlies hebben, dan hebben we het over verschillende soorten die vragen om verschillende maatregelen. Jammer genoeg zijn er een aantal aandoeningen die niet altijd te verhelpen zijn. Ondanks dat we er geen oplossing voor kunnen voorzien, geven we er wel informatie over zodat u kan identificeren waar u misschien mee te maken hebt.

Tinnitus

Onder tinnitus verstaan we het horen van geluid terwijl er geen (extern) geluid aanwezig is. Deze oorsuizingen kunnen verschillende vormen aannemen: een tuut, een klik, een sis, geruis, … en ze kunnen zacht of luid, hoog of laag aanvoelen. Ontdek hier de oorzaken en opties tot voorkomen van tinnitus.

Ziekte van Ménière

Deze aandoening is meestal een combinatie van drie klachten: aanvallen van duizeligheid van variabele duur, plots gehoorverlies en een drukgevoel in het oor, gecombineerd met oorsuizingen. We weten nog niet exact wat de oorzaken van deze aandoening zijn of hoe de evolutie van de ziekte verloopt. Wat we wel kunnen meegeven, dat zijn enkele hulpmiddeltjes om de klachten onder controle te houden.

Zenuwdoofheid

Deze aandoening, ook wel perceptief gehoorverlies genoemd, verwijst naar schade in het binnenoor. Dit betekent dat we nog wel geluid ervaren, maar dat we er geen betekenis meer aan kunnen geven. In de meeste gevallen is zenuwdoofheid ongeneeslijk. Doe er dus alles aan om deze aandoening te vermijden, bijvoorbeeld via deze tips.

Kom zeker eens langs voor een gratis hoortest met bijkomend advies. Tot snel!

Poll

Wat doe je met restjes eten?