Deel via

Heb ik een of twee hoorapparaten nodig?

Twee.

Nu ja. Tenminste als u wil gaan voor optimale gehoorcapaciteit en als er aan beide oren gehoorverlies is vastgesteld. Onze oren werken immers voortdurend samen en spelen voortdurend op mekaar in. Deze samenwerking hebben we nodig om ons te concentreren op een gesprek en tegelijk achtergrondgeluid te kunnen negeren.

Wanneer we geluid horen, wordt dit vertaald naar elektrische signalen die naar beide hersenhelften gestuurd worden. Het is dus logisch dat u kiest voor twee hoortoestellen: dit duo verbetert uw hoorbalans doordat ze het natuurlijke stereo-effect herstellen.

Bovendien willen we uw resterende gehoorcapaciteit ten volle benutten: als we een kant van de twee minder stimuleren, dan zal dit het gehoorverlies alleen maar in de hand werken. De hersenen zullen namelijk stilaan (iets van) hun vermogen verliezen om de geluidsinformatie van het niet-gestimuleerde oor te gebruiken. Dit noemen we auditieve deprivatie. Dus: draag liefst vanaf het begin twee hoortoestellen. Naast alle bovenstaande redenen is deze keuze ook positief voor de werking van de gehoorzenuw. En als kers op de taart… met twee hoorapparaten hoort u gewoon beter. Punt.

Heeft u last van gehoorverlies en denkt u baat te hebben bij een hoortoestel (of twee)? Goed. Maak dan zeker een afspraak bij uw dichtstbijzijnde Amplifoncentrum voor een gratis hoortest.

Poll

Wat doe je met restjes eten?