Deel via

Heerlijk stoofpotje met vis

January 2016
Wintertijd is stoofpottijd! Ook al kunnen we niet echt spreken van winters weer, een lekker gezellig stoofpotje past altijd! Heb je er al eens eentje met vis klaargemaakt? Foodblogger Judith Pagrach geeft je alvast een heerlijke tip!

Goed gekruid

/112/Recept/DSC_02711-778x521.jpgVanuit Marrakesh zijn we teruggekomen met heel veel kruiden, waaronder flink wat saffraan. Waar het in Nederland peperduur is, was het daar relatief goedkoop. Relatief, want nog steeds betaal je voor een paar gram € 15, maar goed, je hebt echt maar een paar draadjes nodig. Ik wilde dan ook heel graag nog eens iets maken met de saffraan en besloot er een stoofpotje van te maken. De smaak van de saffraan komt heerlijk tot zijn recht bij de kabeljauw en garnalen!

Wil je meer lezen over eten in Marrakesh? Lees dan eens dit korte foodverslagje!

Ingrediënten

    • 1 ui gesnipperd
    • 200 gram kabeljauwfilet
    • 150 gram jumbo garnalen
    • 400 gram tomatenblokjes (uit blik)
    • 400 gram linzen (geweekt of uit blik)
    • 150 gram reuzenbonen
    • 0,5 gram saffraan
    • 1 el platte peterselie (fijngesneden)
    • peper en zout
    • scheutje olijfolie

Benodigdheden

Pan met een deksel, (bij voorkeur gietijzeren pan of andere zware pan die geschikt is om te stoven)

Receptinformatie

Voorbereidingstijd: 10 minuten

Bereidingstijd: 20 minuten

Aantal personen: 2

Bereidingswijze

Zet de pan op middelhoog vuur en laat ze warm worden. Giet de olie in de pan en fruit de ui, totdat die glazig wordt. Dat duurt ongeveer 3 minuten. Blijf wel even roeren zodat de ui niet verbrandt.

Voeg de saffraan, kabeljauw en garnalen toe en bak enkele minuten.

Doe nu ook de overige ingrediënten erbij en laat een kwartiertje op een laag vuur pruttelen, met de deksel op de pan. Zo simpel is dat!

Smakelijk!

Auteur: Judith Pagrach

0 reacties

Login Registreer

Judith Pagrach

Foodblogger
Foodblogger
Een liefde voor lekker eten is haar met de paplepel ingegoten en zij staat dan ook graag in de keuken. Oude klassiekers of experimenten, alles krijgt een eigen twist. Haar missie is om mensen bewust te laten worden van wat ze eten en te laten zien dat koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Naast haar eigen foodblog schrijven, werkt ze als marketingconsultant, reist ze graag en doet ze aan CrossFit.

Meer artikels van Judith Pagrach

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels