Goed gekruid
Vanuit Marrakesh zijn we teruggekomen met heel veel kruiden, waaronder flink wat saffraan. Waar het in Nederland peperduur is, was het daar relatief goedkoop. Relatief, want nog steeds betaal je voor een paar gram € 15, maar goed, je hebt echt maar een paar draadjes nodig. Ik wilde dan ook heel graag nog eens iets maken met de saffraan en besloot er een stoofpotje van te maken. De smaak van de saffraan komt heerlijk tot zijn recht bij de kabeljauw en garnalen!
Wil je meer lezen over eten in Marrakesh? Lees dan eens dit korte foodverslagje!
Ingrediënten
- 1 ui gesnipperd
- 200 gram kabeljauwfilet
- 150 gram jumbo garnalen
- 400 gram tomatenblokjes (uit blik)
- 400 gram linzen (geweekt of uit blik)
- 150 gram reuzenbonen
- 0,5 gram saffraan
- 1 el platte peterselie (fijngesneden)
- peper en zout
- scheutje olijfolie
Benodigdheden
Pan met een deksel, (bij voorkeur gietijzeren pan of andere zware pan die geschikt is om te stoven)
Receptinformatie
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal personen: 2
Bereidingswijze
Zet de pan op middelhoog vuur en laat ze warm worden. Giet de olie in de pan en fruit de ui, totdat die glazig wordt. Dat duurt ongeveer 3 minuten. Blijf wel even roeren zodat de ui niet verbrandt.
Voeg de saffraan, kabeljauw en garnalen toe en bak enkele minuten.
Doe nu ook de overige ingrediënten erbij en laat een kwartiertje op een laag vuur pruttelen, met de deksel op de pan. Zo simpel is dat!
Auteur: Judith Pagrach
0 reacties