Deel via

Ovenschotel met spaghetti en gehaktballen

March 2016
Op zoek naar een originele ovenschotel? Wat denk je van een schotel met een bodem van spaghetti, bedekt met een romige saus, lekkere groentjes, gehaktballen en smeuïge kaas? Foodblogger Judith Pagrach geeft een fijne twist aan je geliefde spaghetti, waar je met veel plezier van zal smullen!

/121/Recept/DSC_1113.jpgIngrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 1/2 tl kaneel 
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1/4 tl gemberpoeder
  • 250 gram (spelt)spaghetti 
  • scheutje olijfolie 
  • 1 tl mosterd
  • 1 el bloem
  • 100 ml kookroom
  • 1 courgette (in dunne plakjes)
  • 3 tomaten (in kleine blokjes) 
  • 350 gram passata di pomodoro
  • 4 el geraspte kaas (ik gebruikte Old Amsterdam)

Benodigdheden

  • pastapan
  • koekenpan
  • ovenschotel

Receptinformatie

Bereidingstijd: 45 minuten
Aantal personen: 4

Instructies

Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking 'al dente', oftewel beetgaar.
Verwarm de oven voor op 220°C.

Meng het gehakt, kaneel, nootmuskaat en gemberpoeder en vorm er circa 16 gehaktballen van.
Zet een koekenpan op een hoog vuur en giet er olijfolie in. Bak de gehaktballen goudbruin en gaar.
Haal de gehaktballen uit de pan.

Voeg mosterd, bloem en room toe in dezelfde pan om een roux te maken. Meng de roux door de pasta heen.

Bak de courgette en de tomaten circa 3 minuten in de pan. Voeg de passata toe en verwarm gedurende 3 minuten.

Bedek de ovenschaal met de pasta (inclusief de roux). Verdeel vervolgens het groentemengsel over de pasta.
Leg hier de gehaktballen bovenop en werk af met de kaas.

Bak gedurende circa 10 minuten in de oven, totdat de kaas is gesmolten.

Smakelijk!

Auteur: Judith Pagrach

0 reacties

Login Registreer

Judith Pagrach

Foodblogger
Foodblogger
Een liefde voor lekker eten is haar met de paplepel ingegoten en zij staat dan ook graag in de keuken. Oude klassiekers of experimenten, alles krijgt een eigen twist. Haar missie is om mensen bewust te laten worden van wat ze eten en te laten zien dat koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Naast haar eigen foodblog schrijven, werkt ze als marketingconsultant, reist ze graag en doet ze aan CrossFit.

Meer artikels van Judith Pagrach

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels