Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 1/2 tl kaneel
- 1/4 tl nootmuskaat
- 1/4 tl gemberpoeder
- 250 gram (spelt)spaghetti
- scheutje olijfolie
- 1 tl mosterd
- 1 el bloem
- 100 ml kookroom
- 1 courgette (in dunne plakjes)
- 3 tomaten (in kleine blokjes)
- 350 gram passata di pomodoro
- 4 el geraspte kaas (ik gebruikte Old Amsterdam)
Benodigdheden
- pastapan
- koekenpan
- ovenschotel
Receptinformatie
Bereidingstijd: 45 minuten
Aantal personen: 4
Instructies
Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking 'al dente', oftewel beetgaar.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Meng het gehakt, kaneel, nootmuskaat en gemberpoeder en vorm er circa 16 gehaktballen van.
Zet een koekenpan op een hoog vuur en giet er olijfolie in. Bak de gehaktballen goudbruin en gaar.
Haal de gehaktballen uit de pan.
Voeg mosterd, bloem en room toe in dezelfde pan om een roux te maken. Meng de roux door de pasta heen.
Bak de courgette en de tomaten circa 3 minuten in de pan. Voeg de passata toe en verwarm gedurende 3 minuten.
Bedek de ovenschaal met de pasta (inclusief de roux). Verdeel vervolgens het groentemengsel over de pasta.
Leg hier de gehaktballen bovenop en werk af met de kaas.
Bak gedurende circa 10 minuten in de oven, totdat de kaas is gesmolten.
Auteur: Judith Pagrach
0 reacties