Deel via

Stamppot van zoete aardappel en prei

April 2016
Foodblogger Judith Pagrach is een grote fan van zoete aardappels. De oranje variant is een stuk gezonder dan een normale aardappel, maar minstens zo lekker! Haar heerlijke stamppot kan je combineren met verschillende soorten vlees, of gewoon lekker zo eten. Eet smakelijk iedereen!

Ingrediënten

  • /125/Recept/DSC_1129.jpg500 gram zoete aardappel
  • 1 prei
  • 1 witte ui
  • 1/8 tl zwarte peper
  • 1/8 tl witte peper
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1/4 tl kaneel 
  • 1 tl mosterd
  • ca. 50 gram roomboter (+ extra voor het bakken)

Combineer met:

bijvoorbeeld pulled beef of pork, gehaktballen of worstjes (gewoon zo ook lekker!)

Benodigdheden

  • grote pan
  • koekenpan
  • stamper

Receptinformatie

Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 2

Instructies

/125/Recept/5aday_sweet_potato.jpgSnijd de ui en de prei in dunne ringen en leg deze apart.

Schil de zoete aardappels en snijd ze in grove stukken. Kook de zoete aardappels ca. 20 minuten in water.

Zet intussen de koekenpan op een hoog vuur en doe er olie of boter in. Fruit de prei en de ui. Blijf goed omscheppen zodat het niet aanbrandt. Zet na een minuut of 4 het vuur uit.

Giet de aardappels af en doe de kruiden (inclusief mosterd) en de boter bij de aardappels in de pan. Stamp met de stamper tot een mooie, egale puree.

Voeg de ui en de prei toe en schep deze er doorheen.

Serveer zo of met één van de eerder genoemde suggesties!

Smakelijk!

Auteur: Judith Pagrach

0 reacties

Login Registreer

Judith Pagrach

Foodblogger
Foodblogger
Een liefde voor lekker eten is haar met de paplepel ingegoten en zij staat dan ook graag in de keuken. Oude klassiekers of experimenten, alles krijgt een eigen twist. Haar missie is om mensen bewust te laten worden van wat ze eten en te laten zien dat koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Naast haar eigen foodblog schrijven, werkt ze als marketingconsultant, reist ze graag en doet ze aan CrossFit.

Meer artikels van Judith Pagrach

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels