Deel via

Gezonde kapsalon: minstens even lekker, beter voor de lijn!

August 2016
Ken je het fastfoodgerecht 'de kapsalon'? 10 jaar geleden werd de eerste kapsalon in Rotterdam gemaakt voor, jawel, een kapper. Het gerecht bestaat uit frietjes, shoarmavlees, veel kaas, sla en knoflooksaus. Deze heerlijke, maar ongezonde snack bevat al snel 1800 kcal, om over vet en zout nog maar te zwijgen ... Judith Pagrach bedacht een (nog!) lekkerdere én veel gezondere variant die met een gerust hart kunt eten. Smullen maar!

Ingrediënten

  • 3 zoete aardappels
  • 300 gram kipgehakt
  • 1 tl shoarmakruiden
  • 75 gram geraspte oude kaas
  • 100 gram ijsbergsla
  • 100 ml volle yoghurt
  • 1/2 tl dille
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 druppels tabasco (optioneel)
  • snuf zout
  • zwarte peper
  • scheutje olijfolie

Receptinformatie

Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 2

Benodigdheden

ovenschaal
koekenpan

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Schil de zoete aardappels en snijd ze in dunne 'frietjes'. Leg de frietjes in de ovenschaal en besprenkel met olie en zout.
  3. Bak de aardappelfrietjes in circa 15-20 minuten goudbruin en knapperig.
  4. Maak de knoflooksaus door de yoghurt te mengen met het geperste knoflookteentje, dille, zout en 2 druppels tabasco.
  5. Haal de ovenschaal uit de oven, maar laat de oven op 220°C staan.
  6. Zet de koekenpan op een hoog vuur en giet wat olie in de pan.
  7. Bak het gehakt rul en breng eventueel op smaak met shoarmakruiden.
  8. Verdeel over de zoete aardappelfrietjes het gekruide gehakt, gevolgd door een goede portie kaas.
  9. Verwarm het geheel circa 2 minuten in de voorverwarmde oven.
  10. Haal het uit de oven en leg er ijsbergsla op. Werk af met de verse knoflooksaus.

Smakelijk!

Auteur: Judith Pagrach

1 reactie

Ziet er lekker uit, jammer dat deze 'n caloriebom is :)))))
23/08/16 23:15 REAGEER

Login Registreer

Judith Pagrach

Foodblogger
Foodblogger
Een liefde voor lekker eten is haar met de paplepel ingegoten en zij staat dan ook graag in de keuken. Oude klassiekers of experimenten, alles krijgt een eigen twist. Haar missie is om mensen bewust te laten worden van wat ze eten en te laten zien dat koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Naast haar eigen foodblog schrijven, werkt ze als marketingconsultant, reist ze graag en doet ze aan CrossFit.

Meer artikels van Judith Pagrach

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels