Deel via

De groepsdag van de mailgroep Photoshop was een succes!

September 2016
Ieder jaar organiseert de SenNet mailgroep Photoshop een heuse groepsbijeenkomst. Deze keer trokken ze met z'n allen naar Adegem, waar ze een geweldige dag beleefden onder vrienden. Het mooie weer en een vleugje geschiedenis en natuur maakten het een onvergetelijke belevenis voor de 80 aanwezigen. Gaviota, de admin van de mailgroep, heeft een leuk verslagje geschreven over hun dag! Nog niet geprikkeld om ook lid te worden?

Met z’n allen naar Adegem!

Op donderdag 18 augustus was het weer zover: we gingen op stap met een groep leden van de SenNet mailgroep Photoshop. Jaarlijks zijn er een paar goede zielen die voor de grote groep een leuke ontmoetingsdag uitdokteren. Een hele klus, want meestal zijn er maar liefst zo’n 80 à 100 aanwezigen! Dit jaar heb ik als administrator van de mailgroep de teugels in handen genomen. Gelukkig kon ik ook rekenen op de hulp van Viko, waardoor de dag zeker en vast een groot succes genoemd kan worden!

Geschikte ontmoetingsplaatsen voor een enorme groep enthousiaste Photoshoppers liggen natuurlijk niet voor het rapen, maar na lang overleg is de keuze gevallen op Adegem. Een prachtige omgeving, het boeiende Canadamuseum en mooie tuinen: alle ingrediënten voor een perfecte groepsdag!

Hier zie je een luchtfoto die we hebben laten maken. Indrukwekkend, hé? Door het schitterende weer konden we achteraf ook genieten van een fris drankje en een leuke babbel op het gezellige terras dat je onderaan het museum ziet.

De ‘shopperkes’ komen steeds van heinde en verre naar onze activiteiten. Van alle Vlaamse provincies komen ze met de wagen of met de trein, klaar om alle vrienden terug te zien.  Om het iedereen gemakkelijk te maken, spraken we af aan het station van Eeklo. Daar stond het ‘Pajerotreintje’ klaar om ons op te pikken en naar Adegem te rijden.

Wat een blij weerzien, en wat een ‘taterwaters’!

De treinreizigers waren bijna allemaal op tijd (eens geen staking). Enkel van de Limburgers kregen we om 8u al een sms’je: ‘zullen te laat zijn, er staat een paard op het spoor’ ... OK, een paard op de gang kennen we, maar op het spoor?  Maar ja, in Limburg is alles mogelijk! Gelukkig wilde de lieve dame van het ‘Pajerotreintje’ terug naar Eeklo rijden om de achterblijvers wat later op te halen.   

Een vleugje geschiedenis en een vleugje natuur

We verdeelden ons in twee groepen: eentje voor het museum en eentje voor de tuinen. Na de lunch wisselden we dan van activiteit.  

Enkele sfeerbeelden van het museum:

 

Enkele sfeerbeelden van de tuinen:

  

Onze gids en tegelijk ook trotse eigenaar van de tuinen en het museum, de adellijke Heer Van Landschoot, kon rijmen en dichten, zonder zijn g*t op te lichten! Met veel plezier leidde hij ons rond zijn schitterende domein van maar liefst 3ha groot, dat bestaat uit een romantische Franse rozentuin, een Engelse landschapstuin, een Japanse tuin en een indrukwekkende exotentuin.

De lunch met streekgerechten werd door iedereen gesmaakt. Vooral de ‘ballekes met soep’ in plaats van de ‘soep met ballekes’ waren een topper.

Mijn wagen zat volgeladen met 80 surprisezakjes voor onze leden. Onze sponsors waren zeer gul waardoor we voor iedereen een gevuld zakje klaar hadden. Viko en ik hebben van de shopperkes een leuke cadeaubon gekregen. Heel attent van jullie!

 

Als afsluiter stond er nog een tombola op het programma. Daarna bleven we natuurlijk nog even nakaarten op het terras met een fris pintje.

De mooie dag was weer ten einde, iedereen moe, veel slimmer, babbelspier geoefend en voldaan naar huis.

Met dank aan de sponsors: Stad Knokke-Heist, Copycat, en natuurlijk SeniorenNet, want zonder onze webmaster Pascal Vyncke géén mailgroep en ook geen gezamenlijke uitstap.

Wie zet er zich in voor de groepsdag 2017?

 

Gaviota

Meer weten over de mailgroep Photoshop?

Sinds een aantal jaren kan je op SeniorenNet een basiscursus Photoshop volgen, daarvoor schrijf je je in op de ‘Mailgroep Photoshop Initiatie’. Daar wacht een team van enthousiaste medewerkers op je om je de nodige ondersteuning te geven.

Je kan daar, onder begeleiding, 50 lesjes maken en een eindtest afleggen. Het team van Initiatie zal je les na les helpen om de opdrachten te vervullen en eventuele fouten bij te sturen. Zo heb je na het voltooien van de reeksen een stevige basis om door te stromen naar de Mailgroep Photoshop, waar je dan je kennis nog verder kan uitbreiden. (foto: een Photoshopwerk van Loebass)

Inschrijven?

Alle info over hoe dat precies in zijn werk gaat, krijg je na inschrijving op deze pagina. Daarna kan je van start gaan met alle leuke Photoshoplessen!

Sinds een paar jaar is het programma Photoshop een onderdeel van de Creatieve Suite van Adobe dat wordt aangeboden via een abonnement. Wil je graag starten met de lessen, maar ben je nog niet in het bezit van het programma? Klik dan hier om Photoshop aan te kopen.  

Dat is de enige manier om aan het programma te geraken, maar voor €12,09 per maand krijg je dan ook alle toeters en bellen die bij het programma horen. Zo kan je zonder enige beperking alle lesjes van zowel Photoshop Initiatie als de lessen op de grote groep Photoshop probleemloos tot een goed einde brengen.

Wie oudere Photoshop versies CS 5 en CS 6 heeft, kan ook de lessen volgen.

Verdere inlichtingen: loebass@telenet.be

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels