Deel via

Een pittig mostersoepje voor frisse dagen!

October 2016
De dagen worden weer wat korter en frisser, dus bij veel mensen komt er weer wat vaker een soepje op tafel. Mosterdsoep is een lekker smaakvolle soep die je als voorafje of als hoofdgerecht eet. Foodblogger Judith Pagrach leert je hoe je deze pittige soep in een handomdraai klaar hebt! Wat is jouw favoriete soep?

Ingrediënten

  • 1 knolselderij (in grove stukken gesneden)
  • 1 witte ui (in dunne ringen gesneden)
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden)
  • 1 prei (in dunne ringen gesneden)
  • 1 tl maïzena
  • 1 groente bouillonblokje
  • 2 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 3 el Zaanse mosterd (kan ook vervangen worden door grove Dijon mosterd)
  • 3 el Dijon mosterd
  • 300 ml witte wijn
  • 700 ml kokend water
  • 150 ml slagroom (of kookroom)
  • scheutje olijfolie

Receptinformatie

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Aantal personen: 4

Benodigdheden

  • soeppan
  • staafmixer

Instructies

1. Zet de pan op het vuur en giet olie in de pan. Fruit de ui en knoflook en voeg prei en knolselderij toe.
2. Blijf het geheel goed omscheppen en laat het circa 5 minuten bakken. Voeg maïzena toe.
3. Blus met witte wijn.
4. Voeg een bouillonblokje, kokend water, tijm en rozemarijn toe en laat het circa 10 minuten koken.
5. Voeg beide mosterdsoorten toe en laat nogmaals 10 minuten koken.
6. Haal de tijm en rozemarijn eruit en pureer met de staafmixer tot een glad geheel.
7. Voeg de room toe en serveer direct.

Smakelijk!

Meer soepinspiratie?

Wat dacht je van een pittige pompoensoep met gehaktballetjes? Of misschien een lekker goedkoop tomaat-paprikasoepje? Deze supersnelle courgette-venkelsoep is ook een topper!

Auteur: Judith Pagrach

0 reacties

Login Registreer

Judith Pagrach

Foodblogger
Foodblogger
Een liefde voor lekker eten is haar met de paplepel ingegoten en zij staat dan ook graag in de keuken. Oude klassiekers of experimenten, alles krijgt een eigen twist. Haar missie is om mensen bewust te laten worden van wat ze eten en te laten zien dat koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Naast haar eigen foodblog schrijven, werkt ze als marketingconsultant, reist ze graag en doet ze aan CrossFit.

Meer artikels van Judith Pagrach

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels