Ingrediënten
- 1 knolselderij (in grove stukken gesneden)
- 1 witte ui (in dunne ringen gesneden)
- 1 teentje knoflook (fijngesneden)
- 1 prei (in dunne ringen gesneden)
- 1 tl maïzena
- 1 groente bouillonblokje
- 2 takjes tijm
- 1 takje rozemarijn
- 3 el Zaanse mosterd (kan ook vervangen worden door grove Dijon mosterd)
- 3 el Dijon mosterd
- 300 ml witte wijn
- 700 ml kokend water
- 150 ml slagroom (of kookroom)
- scheutje olijfolie
Receptinformatie
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Aantal personen: 4
Benodigdheden
- soeppan
- staafmixer
Instructies
1. Zet de pan op het vuur en giet olie in de pan. Fruit de ui en knoflook en voeg prei en knolselderij toe.
2. Blijf het geheel goed omscheppen en laat het circa 5 minuten bakken. Voeg maïzena toe.
3. Blus met witte wijn.
4. Voeg een bouillonblokje, kokend water, tijm en rozemarijn toe en laat het circa 10 minuten koken.
5. Voeg beide mosterdsoorten toe en laat nogmaals 10 minuten koken.
6. Haal de tijm en rozemarijn eruit en pureer met de staafmixer tot een glad geheel.
7. Voeg de room toe en serveer direct.
Meer soepinspiratie?
Wat dacht je van een pittige pompoensoep met gehaktballetjes? Of misschien een lekker goedkoop tomaat-paprikasoepje? Deze supersnelle courgette-venkelsoep is ook een topper!
Auteur: Judith Pagrach
0 reacties