Deel via

6 tips die ons leven beter gaan maken in 2017

December 2016
We zagen eind 2016 een aantal nieuwe betaalbare gadgets opduiken waarvan we voorspellen dat ze voor miljoenen mensen het leven aangenamer maken. We hebben er een handig lijstje van gemaakt, zodat ook jij er je voordeel kan uithalen.

Makkelijker je smartphone opladen

Iedereen, behalve wie een iPhone heeft, gebruikt een zogenaamde micro-USB-kabel voor zijn of haar smartphone. Elke dag die kabel in de juiste plek proberen te mikken is een gedoe, zeker als je weet dat je het contactje kan beschadigen als je hem verkeerd steekt. Daarom werd er een kabeltje ontwikkeld waarvan je het kleine micro-USB-aansluitstukje gewoon in de smartphone kan laten zitten. Wil je je smartphone opladen? Dan klikt de kabel er zo op dankzij een magneetcontactje.  Honderdmaal handiger en omwille van de lage prijs denken we dat in 2017 zowat iedereen zo’n kabeltje zal kopen. SeniorenNet heeft er alvast een aantal hier beschikbaar.

Weg met die lelijke schijnwerpers

Bijna iedereen heeft zo’n lelijke schijnwerper (ook ‘floodlight’ genoemd) wel aan zijn gevel of garage hangen. Het geeft veel licht, werkt met een handige sensor, maar wees eerlijk, het ziet er niet uit. Vooral die sensor die onder de lamp moet hangen is niet echt stijlvol. Eindelijk is de technologie nu geëvolueerd en kunnen de lampen mooi gemaakt worden, terwijl ook de sensor nu volledig onzichtbaar is. Dankzij het gebruik van radiogolven is de sensor nu ingebouwd en niet meer zichtbaar. We verwachten daarom ook dat mensen massaal die lelijke schijnwerpers vervangen door design lampen, voor de prijs moet je het namelijk niet laten. Je kan op deze pagina design led-schijnwerpers zien, op deze pagina led-schijnwerpers mét (onzichtbare) sensor.

                             vs                      

Je parketvloer weer als nieuw!

Heel veel mensen hebben een mooie parketvloer in huis. Jammer genoeg is het niet makkelijk om vlekken te verwijderen van zo’n vloer, waardoor ze zichtbaar blijven. Nu is er echter een nieuw product uitgekomen dat vetvlekken kan verwijderen in slechts enkele minuten. Zo hoef je niet meer te wachten op tientallen schoonmaakbeurten van de vloer over de maanden of jaren heen om de vlekken te zien verdwijnen, maar kan het snel gebeuren. We verwachten dat dit een revolutie zal betekenen op parketgebied. De spuitbussen zijn voor minder dan 20 euro te koop en dus binnen ieders budget. Dit nieuwe product, de SpotStop, kan je via SeniorenNet ook al kopen en gratis thuisgestuurd krijgen.

Nachtbril en slecht-weer-bril

We zijn steeds meer met de auto onderweg en de wegen worden steeds drukker. Dat verhoogt het risico op ongevallen. Onderzoek heeft aangetoond dat een speciale nachtbril, met gele glazen, ervoor zorgt dat je beter kan zien ’s nachts. Je ogen worden minder afgeleid door schitteringen van lichten en reflecties, terwijl je de nodige contrasten beter ziet. Ook bij slecht weer, denk aan sneeuwval, hevige regen en mist, kan je er beter obstakels mee onderscheiden. De nachtbril zal daarom een vast gegeven worden in ieders auto. Wij hebben er intussen al eentje in het handschoenkastje gelegd, die trouwens ook werkt in combinatie met een gewone bril (het is een overzetmodel). De HD glasses kan je kopen via SeniorenNet met gratis verzending of in winkels gespecialiseerd in auto’s.

Makkelijk temperaturen meten

Snel de temperatuur van voedsel weten, of van de muur, vloer, deur of van een machine? Tegenwoordig hoef je dat object niet meer echt aan te raken met een thermometer om de temperatuur te meten. Dankzij infraroodtechnologie kan dat nu contactloos door de thermometer in de richting te wijzen van de vloer of het voedsel in de pan, en je weet onmiddellijk de temperatuur. Je weet vast dat een goede isolatie van je woning belangrijk is? Wel, met deze thermometer kan je makkelijk koude plekken op je muur of vloer opsporen: gewoon alles aanwijzen en in een fractie van een seconde kan je de temperatuur aflezen. Hoewel deze technologie al lang bestaat, is ze pas sinds enkele maanden goedkoop geworden; voor 35 à 40 euro heb je al zo’n handige thermometer. Ook te koop via SeniorenNet met gratis verzending

Gezondere lucht

De lucht in onze omgeving wordt steeds meer vervuild, met verschillende gezondheidsproblemen tot gevolg. In de winter heb je daarnaast al snel last van te droge lucht in je woning, wat je nog vatbaarder maakt voor griep en andere ziekten. Hoewel je weinig kan doen aan de luchtkwaliteit buiten, kan je de lucht in je huis wel verbeteren. Met de Fresh Air Ball kan je de lucht in je huis reinigen en bevochtigen, én het ziet er nog leuk uit ook! We zagen dit product recent enorm aan populariteit toenemen en wij zijn thuis alvast overtuigd van het toegevoegde comfort. Je kan dit toestelletje natuurlijk ook via SeniorenNet bestellen met gratis verzending

4 reacties

Marianne
Hoe kan een "arme" senior dat met zijn pensioentje allemaal betalen ? Heb je daar ook een tip voor ???
27/12/16 09:38 REAGEER
criticus
de vraag is of wij dit allemaal wel nog nodig hebben? ons huis zit vol met overbodige en soms nutteloze dingen die we ooit ook NODIG hadden.
bij ons dood gaat er meer of éne afvalcontainer moeten staan.
27/12/16 11:53 REAGEER
marcelvanhaute
Pessimisten !
27/12/16 16:40 REAGEER
Hugoo
Ook een gelukkig nieuwjaar...
27/12/16 16:45 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels