Deel via

De taal van je lichaam spreken: de atlas

January 2017
Alles op aarde is zinvol en heeft een reden van bestaan. Heel veel mensen begrijpen niet en/of wijzen af dat het lichaam de drager van de ziel is en met de persoonlijkheid (het ik) communiceert via het lichaam. Volgens healing coach Isabelle Lambrecht zal de bestaansreden van je lichaam begrijpen je leven veel gemakkelijker maken.

Wat is je lichaam en wat is zijn taak? 

Het lichaam is het voertuig van de ziel en maakt ervaringen en belevingen in de tastbare wereld mogelijk. Het ego is de bestuurder van het voertuig en heeft als taak de overleving van het voertuig veilig te stellen. Ideaal is als beide componenten samen werken, waarbij de ziel (gevoel) de richting bepaalt en het ego (logica) ervoor zorgt dat dat mogelijk gemaakt wordt in het leven.

Wanneer je ego = je denken, geen contact maakt met je ziel = gevoel, heb je 100% kans dat jij je voertuig verkeerd zal gebruiken.

Boodschap of symboliek van onze atlas 

Het fysieke luik maakt ons functioneren in de materiële wereld mogelijk.
We hebben zeven nekwervels en de eerste wordt ook ‘de atlas’ genoemd. De atlas is heel belangrijk omdat hij ons hele wezen draagt. Ons hoofd, de ophanging, balans en controle van de wervelkolom en het skelet worden gedragen door de atlas. Daarnaast is hij aangesloten op de twaalf hersenzenuwen, halsslagaders, lymfevaten en het stromen van het hersenvocht.

Immaterieel, geestelijk maakt het onze aanwezigheid mogelijk op aarde.
De atlas sluit aan op het thema van de eerste chakra, namelijk je bestaansrecht, je basisrecht om hier te zijn, het recht om jezelf te zijn en je potentieel vorm te geven in de materie. Wanneer jij een blokkade of scheefstand van je atlas hebt, ben jij iemand die niet durft uit te komen voor wie je echt bent. Je leeft liever verscholen in de schaduw van de ander, tracht bestaansrecht op te bouwen door de ander te behagen en naar de mond te praten. Alles voor de lieve vrede en om de ander gelukkig te maken. Je laat je hierdoor dirigeren door de buitenwereld, soms ben je zelfs bang van je eigen (krachtige) schaduw. Overleven doe je via oppervlakkig gedrag en onbenulligheden in plaats van stevig op eigen benen te staan. Je bent je helemaal niet meer bewust van het feit dat jij de spil bent van je eigen leven. Je lichaam speelt echter je spelletje niet mee en zal je tonen waar je mee bezig bent. 

Symbolisch gaat het over zelfmanifestatie.
De meesten onder ons kennen wel het verhaal van Atlas, de kerel die de wereld op de schouders draagt. Wel, hier ligt de hamvraag en mogelijke problematiek van de atlas. Draag jij jouw wereld op de schouders of draag jij de/een wereld op je schouders? Volg jij je gevoel (je ziel) of volg jij je logica (je ego)?

Scheefstand of blokkade van de atlas

Dankzij mijn hooggevoeligheid kan ik heel bewust aanvoelen wat leeft bij de ander en verkreeg ik dieper inzicht in de reden waarom een eerste nekwervel een scheefstand kan vertonen. Op afstand maak ik contact met de klant en dan voel ik in mijn lichaam waar de klant vastzit. Wanneer ik een atlascorrectie doe, dan bestaat die uit twee sessies met twee weken tussen en daar is een heel belangrijke reden voor. Ik ontdekte namelijk dat er bij een atlasblokkade heel veel onderdrukte woede aanwezig is, die men echter liever diep verborgen houdt. Ook viel het me op dat als ik grote druk voelde op de eerste nekwervel, er altijd een connectie is met de lever en plexus solar (derde chakra). In het begin vond ik het raar dat ik die druk niet direct loskreeg en dat het wel verstoppertje met me leek te spelen. Pas in de tweede sessie komt dan ten volle de woede en frustratie naar boven en voel ik de spanning losschieten en mijn eerste nekwervel met een luide knak in de juiste rechte positie springen. Zalig is het dan om de energie weer lekker te voelen stromen.

Bij een atlasblokkade is er heel veel onderdrukte woede aanwezig, die men echter liever diep verborgen houdt

De spreektaal toont dat deze oude kennis over geest en lichaam vroeger een bewust gegeven was:

Wat ligt er op je lever?: wat is je probleem, wat bezwaart je?
Er loopt een luis over je lever: tegen iemand die zich voor het minste boos maakt
De lever doen schudden: doen schaterlachen van plezier

Waarom is het belangrijk om woede toe te laten en te ventileren?

Mensen zijn er zich niet van bewust hoeveel schade ze zichzelf aanbrengen door hun ongenoegen en boosheid geen stem te geven. De meeste klanten met een atlasblokkade zeggen letterlijk geen weet te hebben van boosheid of woede. Pas na de tweede sessies komt het los en zijn ze verbaasd van de ‘beerput’ in zichzelf. Ze krijgen inzicht in de reden waarom hun hele wereld letterlijk en figuurlijk scheef getrokken is.

Deze klanten worstelen allemaal met eenzelfde patroon, bestaande uit:

  • proberen juist en goed te doen volgens de maatstaven van de buitenwereld
  • de ander gelukkig maken en zichzelf wegcijferen
  • op een bepaalde manier bang zijn van hun eigen kracht om de ander schade te berokken
  • geen nee kunnen zeggen, noch grenzen trekken voor zichzelf
  • bezig zijn met de ander te redden of de ander te helpen en geen oog hebben voor wat in zichzelf leeft

Onderdruk je woede en ongenoegen niet meer, want het is je ziel die in nood is. Ben je boos op iemand anders? Schenk daar aandacht aan! Via je boosheid zal je ontdekken waar jij jezelf onderdrukt of afwijst. Pas als je de reden van je boosheid accepteert, heb je macht om het op te lossen.

Voorbeeld: Je hebt een relatie en je vindt dat je partner je te weinig geeft of respecteert. Je bent boos want jij geeft en geeft en het is nooit genoeg.

  • Druk je die boosheid weg, dan zal je blijven vasthangen in een relatie die duidelijk niet ondersteunend is voor jou en zal je boosheid blijven groeien.
  • Zie je echter de boosheid onder ogen, dan kom je voor de keuze of uitdaging om ten volle je eigen verantwoordelijkheid te nemen. En hier haken de meeste mensen meestal af. Als jij genoeg van jezelf houdt, dan zal je kiezen voor iemand die ook van jou kan houden. Hou je niet genoeg van jezelf, dan zal je jezelf proberen ‘tevreden’ te houden met een halve relatie. Verantwoordelijkheid nemen is kiezen voor die ander (= vertrouwde situatie) of kiezen voor jezelf (vreugde en verandering) met alle voor- en nadelen. Eén ding weet je zeker: de ander kan je nooit veranderen. Het enige wat je wel kan veranderen zijn de keuzes die jij, als spil van je leven, maakt.

Het is aan jou of jij je atlas belast met de buitenwereld of dat je je atlas de draagpilaar van jouw leven en wezen laat zijn, waarvoor hij bedoeld is.

Vond je dit artikel nuttig? Laat het ons weten in de reacties. 

Auteur: Isabelle Lambrecht

3 reacties

solly
ik vind dit een zeer goed artikel en het is juist en nuttig.Ik heb mijn atlas in 2 maal laten bewerken omdat ik begon gebogen te lopen Het resultaat is verbluffend .Dit artikel sluit aan bij wat Berne zegt"Als ge aanvaardt dat ge niet kunt veranderen ,dan verandert ge ."ik probeer mijn eigen verkeerde tendensen onder ogen te zien en herkennen wanneer ze mij parten spelen .
11/01/17 11:45 REAGEER
Vannie
Hi Solly, wat houdt dit bewerken vd Atlas in? Is het zoals een sessie bij de osteopaat of chiropractor? Ikzelf begin gebogen te lopen en zou het willen veranderen. Dank
12/01/17 14:56 REAGEER
solly
hello yannie ik kan geen adres of mijn mail geven langs deze weg .Het is een praktijk voor atlasbehandeling in Vlaams Brabant. Log in Facebook Solange louchaert
14/01/17 17:14 REAGEER

Login Registreer

Isabelle Lambrecht

Bewustzijnscoach
Bewustzijnscoach
Isabelle Lambrecht is healer en bewustzijnscoach. Als hooggevoelige had zij meer dan 25 jaar last van fibromyalgie en CVS en een leven dat vierkant draaide. Haar ervaringen gebruikt ze nu om anderen te helpen. Haar specialiteit is het wegnemen van je emotionele en fysieke pijnen via healing op afstand en het coachen in alle levensdomeinen. www.zichtbaar.be.

Meer artikels van Isabelle Lambrecht

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels