Deel via

Verras je geliefde met een heerlijk valentijnsontbijt op bed!

February 2017
Geen leuker gebaar dan je geliefde eens in de watten te leggen. Wie wordt er niet helemaal vrolijk van een bordje met lekkers dat je gewoon in je bed mag oppeuzelen? Je weet immers wat ze zeggen: ‘de liefde van de man gaat door de maag’, maar de dames genieten ongetwijfeld ook van een heerlijk ontbijt op bed! Foodblogger Judith Pagrach heeft alvast enkele zoete ideetjes!

Decadente wentelteefjes van brioche

Ingrediënten

  • 5 sneetjes briochebrood
  • 2 eieren
  • 125 ml halfvolle melk
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 vanillestokje
  • 1 el bruine suiker
  • 12 aardbeien
  • Blokje roomboter

Benodigdheden

koekenpan
garde
grote platte, diepe schaal (ik gebruikte een ovenschaal)

Instructies

  1. Breek de eieren boven de platte schaal en klop ze met de garde los.
  2. Giet de melk erbij en meng met de eieren tot een licht geheel.
  3. Leg de sneetjes brood in de schaal en strooi er kaneel en suiker overheen.
  4. Keer ze na enkele seconden om zodat ze aan beide kanten nat zijn. Laat ze niet te lang weken, want dan worden ze zompig. Ik vind het zelf lekker als je ze een paar seconden laat weken aan elke kant zodat ze een beetje knapperig worden.
  5. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en smelt de boter.
  6. Bak de wentelteefjes aan beide kanten enkele minuten.
  7. Verdeel de wentelteefjes over twee borden en stapel ze op elk van de borden in een torentje.
  8. Maak af met de aardbeien en extra kaneel!

Smakelijk!

Chocoladewafels met aardbeien

Ingrediënten

  • 120 g boter gesmolten
  • 110 zelfrijzend bakmeel
  • 70 g volkoren bloem
  • 25 g cacao
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 20 g suiker
  • 3 eieren
  • 400 ml melk
  • 1/4 tl vanillearoma
  • snufje zout
  • aardbeien

Benodigdheden

wafelijzer

Instructies

  1. Zet het wafelijzer aan om alvast op te warmen.
  2. Meng de melk, eieren, boter en het vanillearoma met een garde of met de keukenmachine tot een luchtig geheel.
  3. Voeg nu de overige ingrediënten toe en roer kort. Zorg dat alles goed gemengd is, maar probeer niet de lucht uit het beslag te slaan.
  4. Giet beslag in het wafelijzer en doe het wafelijzer dicht. Wanneer het beslag helemaal gestold is, zijn je wafels klaar. Een goede indicatie is ook als de stoom niet meer uit het wafelijzer komt.
  5. Garneer met aardbeien en eventueel gesmolten (pure) chocolade.

Smakelijk!

Smoothie met havermout, kersen en cacao

Ingrediënten

  • 200 gram (diepvries)kersen
  • 1 el chiazaad
  • 1 el cacao
  • 5 el havermout
  • 200 ml yoghurt (naar keuze)

Benodigdheden

staafmixer of blender

Instructies

Pureer alle ingrediënten tot een gladde massa.
Vind je de smoothie nog te dik? Voeg dan extra yoghurt of water toe!

Smakelijk!

Auteur: Judith Pagrach

1 reactie

chris2930
test
19/02/17 15:47 REAGEER

Login Registreer

Judith Pagrach

Foodblogger
Foodblogger
Een liefde voor lekker eten is haar met de paplepel ingegoten en zij staat dan ook graag in de keuken. Oude klassiekers of experimenten, alles krijgt een eigen twist. Haar missie is om mensen bewust te laten worden van wat ze eten en te laten zien dat koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Naast haar eigen foodblog schrijven, werkt ze als marketingconsultant, reist ze graag en doet ze aan CrossFit.

Meer artikels van Judith Pagrach

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels