Decadente wentelteefjes van brioche
Ingrediënten
- 5 sneetjes briochebrood
- 2 eieren
- 125 ml halfvolle melk
- 1/2 tl kaneel
- 1 vanillestokje
- 1 el bruine suiker
- 12 aardbeien
- Blokje roomboter
Benodigdheden
koekenpan
garde
grote platte, diepe schaal (ik gebruikte een ovenschaal)
Instructies
- Breek de eieren boven de platte schaal en klop ze met de garde los.
- Giet de melk erbij en meng met de eieren tot een licht geheel.
- Leg de sneetjes brood in de schaal en strooi er kaneel en suiker overheen.
- Keer ze na enkele seconden om zodat ze aan beide kanten nat zijn. Laat ze niet te lang weken, want dan worden ze zompig. Ik vind het zelf lekker als je ze een paar seconden laat weken aan elke kant zodat ze een beetje knapperig worden.
- Zet de koekenpan op middelhoog vuur en smelt de boter.
- Bak de wentelteefjes aan beide kanten enkele minuten.
- Verdeel de wentelteefjes over twee borden en stapel ze op elk van de borden in een torentje.
- Maak af met de aardbeien en extra kaneel!
Chocoladewafels met aardbeien
Ingrediënten
- 120 g boter gesmolten
- 110 zelfrijzend bakmeel
- 70 g volkoren bloem
- 25 g cacao
- 1/4 tl bakpoeder
- 20 g suiker
- 3 eieren
- 400 ml melk
- 1/4 tl vanillearoma
- snufje zout
- aardbeien
Benodigdheden
wafelijzer
Instructies
- Zet het wafelijzer aan om alvast op te warmen.
- Meng de melk, eieren, boter en het vanillearoma met een garde of met de keukenmachine tot een luchtig geheel.
- Voeg nu de overige ingrediënten toe en roer kort. Zorg dat alles goed gemengd is, maar probeer niet de lucht uit het beslag te slaan.
- Giet beslag in het wafelijzer en doe het wafelijzer dicht. Wanneer het beslag helemaal gestold is, zijn je wafels klaar. Een goede indicatie is ook als de stoom niet meer uit het wafelijzer komt.
- Garneer met aardbeien en eventueel gesmolten (pure) chocolade.
Smoothie met havermout, kersen en cacao
Ingrediënten
- 200 gram (diepvries)kersen
- 1 el chiazaad
- 1 el cacao
- 5 el havermout
- 200 ml yoghurt (naar keuze)
Benodigdheden
staafmixer of blender
Instructies
Pureer alle ingrediënten tot een gladde massa.
Vind je de smoothie nog te dik? Voeg dan extra yoghurt of water toe!
1 reactie