Deel via

Mmmakkelijke appelcake met amandelmeel

March 2017
Wat doe je als je nog een heleboel appels hebt die nu onmiddellijk op moeten of je kan ze in de vuilnisbak keilen? Foodblogger Judith Pagrach maakte er onder andere deze overheerlijke appelcake van. Dit recept is zeker een succes: niet té zoet, maar wel lekker vol van smaak door het amandelmeel en de citroen.

Ingrediënten

  • 90 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 140 gram bruine rietsuiker
  • 2 eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • 60 gram volkoren tarwebloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • Snuifje zout
  • 4 middelgrote appels
  • sap van 1 citroen
  • zeste van 1 citroen

Receptinformatie

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 35-40 minuten
Aantal personen: 9

Benodigdheden

ingevette ronde bakvorm met een diameter van circa 20 cm
optioneel: appelboor
optioneel: keukenmachine

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Haal het klokhuis met een appelboor uit en schil de appels. Snijd ze in kleine blokjes van circa 1 x 1 cm.
  3. Meng de appelblokjes met citroensap, citroenzeste en 50 gram suiker.
  4. Klop intussen de boter met de resterende 90 gram suiker tot een glad geheel.
  5. Voeg de eieren toe en klop goed door.
  6. Meng in een andere kom amandelmeel, volkoren bloem, zout en bakpoeder. Voeg dit vervolgens toe aan het natte mengsel en klop tot een mooi egaal beslag.
  7. Roer de appel inclusief citroensap door het beslag heen.
  8. Giet het beslag in de bakvorm en bak in circa 35 - 40 minuten gaar. Check met een satéprikker of de appelcake gaar is. Komt de satéprikker er schoon uit? Dan is ie gaar. Zo niet, dan bak je hem nog enkele minuten.

Smakelijk!

Nog een lading appels over?
Maak er eens appelmoes van zonder suiker, verwen jezelf met appelcupcakes met een krokante kruimellaag, of probeer eens iets nieuws: gevulde appels uit de oven!

Auteur: Judith Pagrach

2 reacties

ziet er lekker uit......maar teveel moeite :))))
8/03/17 03:05 REAGEER
derdekeer
Als men de smaak van dergelijke zelfgemaakte cake eenmaal heeft geproefd is geen enkele moeite teveel, niet te vergelijken met wat men bij de bakker kan kopen.

Vergeleken met Frankrijk gebruikt men in België bij de bakker zelden goede boter Alleen reeds dit ingrediënt maakt de smaak 10 X beter dan met margarine.
Ook vult de heerlijke geur het ganse huis.
Zeker doen dus.
11/03/17 14:10 REAGEER

Login Registreer

Judith Pagrach

Foodblogger
Foodblogger
Een liefde voor lekker eten is haar met de paplepel ingegoten en zij staat dan ook graag in de keuken. Oude klassiekers of experimenten, alles krijgt een eigen twist. Haar missie is om mensen bewust te laten worden van wat ze eten en te laten zien dat koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Naast haar eigen foodblog schrijven, werkt ze als marketingconsultant, reist ze graag en doet ze aan CrossFit.

Meer artikels van Judith Pagrach

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels