Deel via

Beleggen bij een zero rente

In een onzeker beursklimaat moeten beleggers een robuuste portefeuille hebben. Dat houdt in dat je je geld moet beleggen in verschillende activaklassen en effecten. Kwaliteitsaandelen zijn onmisbaar in een wereld waar rente niet langer bestaat. Aandelen zijn reële activa, die een belang vertegenwoordigen in bedrijven die dividenden betalen. Wie zijn vermogen wil beschermen, zal een deel ervan in kwaliteitsaandelen moeten beleggen.

En ondanks de afwezigheid van rente horen ook obligaties in een beleggingsportefeuille thuis, vooral bedrijfsobligaties. In de voorbije jaren is keer op keer bewezen dat de volatiliteit op obligatiemarkten tot aantrekkelijke beleggingskansen kan leiden. Ook een belegging in goud is nog altijd een verstandige keuze, omdat het een verzekering is tegen de bekende en onbekende risico's van het financiële systeem.

Het is tevens belangrijk om een liquiditeitsreserve aan te houden. Een dergelijke buffer biedt immers de flexibiliteit om munt te slaan uit beleggingskansen wanneer de prijzen beginnen te fluctueren. Mogelijk zullen deze kansen zich binnenkort aanbieden.

Meer informatie over beleggen vind je op de website van VFB, de Vlaamse Federatie van Beleggers: www.vfb.be.

0 reacties

Login Registreer

Login met

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels