Deel via

Jan Smit volgend jaar voor het eerst in het Sportpaleis!

Charmezanger Jan Smit zal zaterdag 4 maart niet snel vergeten. Hij stond lekker muziek te maken toen tweevoudig wereldkampioen veldrijden Sven Nys plots het podium opstapte om hem te vragen wanneer hij eens een concert geeft in het Antwerpse Sportpaleis. Smit stond met z’n mond vol tanden, zeker toen Kris Bloemen van Benelive hem het eerste ticket voor ‘Jan & Alleman’ overhandigde: het allereerste Sportpaleisconcert van Jan Smit op 10 maart 2018!

Vlamingen zijn fan van Jantje Smit

Twintig jaar geleden stal kleine Jantje niet alleen het hart van z’n oma, maar pakte hij ook de rest van de wereld in met z’n meezinger ‘Ik zing dit lied voor jou alleen’. Ondertussen zijn we twee decennia later en staat er voor onze neus een internationaal gewaardeerde artiest, met een indrukwekkend lijstje klassiekers: ‘Als de nacht verdwijnt’, ‘Als de morgen is gekomen’, ‘Leef’, ‘Vrienden voor het leven’, het zijn maar een paar voorbeelden. Ondertussen heeft hij al een erg indrukwekkende collectie van muziek- en carrièreprijzen gewonnen. Niet alleen in Nederland, ook in Duitsland en Vlaanderen is Jan Smit een artiest van het volk. Wie bij ons De Romeo’s, Clouseau, Willy Sommers of Marco Borsato zegt, kan in één adem ook Jan Smit toevoegen aan het rijtje succesvolle artiesten.
 
Vlamingen vallen voor Jan Smit, omdat hij ondanks z’n succes nog altijd met z’n twee voetjes op de grond staat. Een fijne kerel en een harde werker, die weet waarmee hij bezig is en die nooit opgeeft’, zegt tweevoudig wereldkampioen veldrijden Sven Nys, die als geen ander weet wat het is om in het Sportpaleis te staan.’Twee keer heb ik er afscheid genomen en dat waren voor mij bijzondere momenten die ik nog altijd koester. Het is een zaal met een geschiedenis, zeker als je ziet wie er allemaal gespeeld heeft. Ik kan me indenken dat je daar als artiest minstens één keer in je leven wil spelen. Jan Smit is ondertussen meer dan twintig jaar bezig. Dan heb je natuurlijk veel ervaring opgebouwd en draag je een massa bagage mee, dus het is volgend jaar het ideale moment om die sprong te wagen. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij dat goed zal doen. Jan is populair in Vlaanderen, er komt altijd veel volk kijken naar zijn optredens en volgend jaar, dan zij wij er graag weer bij zoals vanavond.
 
Na meermaals uitverkochte stadsschouwburgen en theaterzalen, doortochten op Het Schlagerfestival, de Lotto- en Ethias Arena, staat Jan Smit op zaterdag 10 maart 2018 in het Antwerpse Sportpaleis. “Deze zaal staat al lang op mijn lijstje. Telkens als we er voorbijrijden, of beter, als we stilstaan op de Antwerpse ring (lacht), dan kriebelt het als ik naar de banners en spandoeken kijk van de artiesten die er optreden. Ik heb er altijd al van gedroomd om er zelf eens tussen te staan, zeker als je ziet welke internationale artiesten er al stonden. Koen en Kris Wauters vertelden mij in het verleden vaak hoe leuk het is om er te spelen. Ik ben benieuwd. We gaan het volgend jaar meemaken’, zegt Jan Smit geanimeerd. 

Jan & Alleman 

Hetzelfde enthousiasme horen we bij Kris Bloemen (Benelive). ‘We werken al jaren intens samen met Jan en z’n team. Overal waar we concerten organiseerden, waren de tickets nagenoeg uitverkocht. Vandaag geven we de aftrap van een bijzonder Jan Smit-jaar, dat we starten met de ticketverkoop voor het Sportpaleis. Een unieke avond voor “Jan & Alleman”. Iedereen is welkom om mee te zingen met Jan en z’n liveband. Het woord “alleman” heeft ook betrekking op de verrassende gastartiesten. De komende maanden lossen we daar meer over, maar dat het iets heel bijzonder wordt, daar mag je zeker van zijn. Dit concert wordt een nieuwe mijlpaal in Jan z’n carrière in Vlaanderen. Het wordt trouwens het enige concert dat Jan volgend voorjaar geeft in ons land.

Cd-stunt

Ook Jan’s platenfirma Vosound zorgt voor een stunt. ‘Klopt. Wie concertkaartjes koopt, krijgt er per bestelling het nieuwe album van Jan bij. Een unieke cd, die de mensen mee naar huis krijgen op de avond van het concert. Naast de grootste hits, zullen daar ook verrassende muzikale combinaties op terug te vinden zijn. Het is de eerste keer dat wij zo’n mooie combinatie kunnen aanbieden. Laat deze kans dus vooral niet liggen!’

Beluister hier een leuk interview met Jan Smit en Sven Nys!

Jan & Alleman

Zaterdag 10 maart
Sportpaleis Antwerpen

Bestel je tickets via www.teleticketservice.com 
of op 070/345.345 (Max. €0,30/Min).

 Foto's: (c) Roland Hermans

2 reacties

papawembandre
Heeft Sven Nijs niets beters te doen ? Het ruikt weer fel naar media-aandacht voor zichzelf !
En kon hij geen betere plaats van gebeuren kiezen ? Er staan al files genoeg rond Antwerpen en trouwens als automobilist ben je er sowieso niet welkom, tenzij om boetes te betalen !
14/03/17 08:32 REAGEER
christinemalfait
Ik ben er van overtuigd dat Jan Smit zich wel het sportpaleis kon permitteren, maar wou hij het wel?? Nu moet hij wel, Jan weet dat hij het kan, maar ik denk dat het zijn ding niet is.
14/03/17 11:02 REAGEER

Login Registreer

Login met

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels