Deel via

Hoe raak je je winterkilo’s kwijt?

De lente staat voor de deur. De winterjassen en dikke truien verdwijnen weer in de kast en maken plaats voor een frissere outfit. Het is vaak op dit moment dat we beseffen dat we in de winter toch echt wel wat kilootjes zijn aangekomen. Niets zo fijn als op die donkere dagen stevige winterkost eten en in de zetel kruipen met wat lekkers. Maar misschien ben je die extra kilo’s nu wel liever kwijt dan rijk. We geven je hier vijf tips om weer in vorm te komen!

1. Vermijd crashdiëten

Veel mensen die zich hebben voorgenomen om af te vallen, hebben de neiging om te weinig te gaan eten. Zulke zogeheten crashdiëten zijn niet effectief. Door te weinig te eten en maaltijden over te slaan, zul je vast snel veel kilo’s kwijtraken. Maar vergeet niet dat je lichaam voldoende voedingsmiddelen nodig heeft om goed te kunnen functioneren, denk aan je hersenen, je immuunsysteem, je stofwisseling, etc. Een crashdieet kan een gezond evenwicht verstoren. Bovendien raak je hierdoor vaak niet eens dat ongewilde vet kwijt, maar spiermassa. Het is juist die spiermassa die je nodig hebt om vet effectief te verbranden!

2. Afvallen terwijl je slaapt!

Dat klinkt te mooi om waar te zijn! Toch schuilt er wel degelijk een waarheid achter. Wil je veel afvallen, dan is een van de belangrijkste tips: spieren kweken! Hoe meer spieren je hebt, hoe meer vet je verbrandt. Door meer spiermassa op te bouwen, wordt het eenvoudiger om af te vallen en het gewenste gewicht te behouden. Spieren verbranden ook volop calorieën in rust, dus ook terwijl je slaapt! Oftewel, het is een goed idee om aan de slag te gaan met krachttraining. Het beste is om dit te doen in combinatie met conditietraining.

3. Zoek vervanging voor je favoriete caloriebommetjes

In de winter zitten we meer binnen en dan is het heel verleidelijk om naar lekkernijen te grijpen. Vaak raken we ‘verslaafd’ aan een bepaalde lekkernij; je hebt het idee dat je de avond niet doorkomt zonder dat stuk chocolade of die lekkere koek. Je bent als het ware afhankelijk geworden van die lekkernijen. Dat helpt natuurlijk niet mee als je die extra winterkilo’s kwijt wilt raken. Is er misschien een gezondere variant? Ter vervanging van je favoriete caloriebommetje kun je op zoek gaan naar een vitaminebommetje. Of je kunt op het moment dat je normaal gesproken naar die chocoladereep of koek grijpt even een wandelingetje maken of gaan sporten om je gedachten te verzetten.

4. Inspireer anderen en ga er samen tegenaan

Samen die winterkilo’s te lijf gaan is veel leuker dan alleen. Heb je misschien familieleden, vrienden, vriendinnen of buren die ook klagen over hun extra winterkilo’s, ga er dan samen tegenaan. Samen sporten, gezond eten en gezonde recepten uitwisselen maakt deze uitdaging een stuk leuker. Daardoor is het ook gemakkelijker om het diëten vol te houden. Je kunt elkaar door de moeilijke momenten heen helpen. Daarbij zal het resultaat dat je boekt de anderen motiveren en andersom.

5. Onderga een sveltessa afslankingsmassage

Afvallen door een massage te ondergaan? Dat maakt diëten nog aantrekkelijker! Het is niet zo dat je door een massage kilo’s afvalt, maar er bestaan wel speciale massagevormen die je kunnen ondersteunen bij het afvallen. Een voorbeeld daarvan is de sveltessa afslankingsmassage. Dat is een stevige bindweefselmassage die de conditie van je huid verbetert en je lichaamsomvang vermindert. Daarnaast zorgt het uiteraard ook voor een heerlijk momentje van ontspanning. Het helpt je letterlijk en figuurlijk om beter in je vel te zitten!

Door al deze tips te combineren hoeft het verliezen van winterkilo’s niet eens zo’n zware klus te zijn. Veel succes!

Auteur: Wellness Academie

0 reacties

Login Registreer

Login met

Wellness Academie

Wellness Academie is een vooraanstaand opleidingsinstituut binnen de wellness en beauty branche en biedt opleidingen en cursussen aan op diverse campussen in België en Nederland. Wellness Academie staat voor kwaliteit, toegankelijkheid, praktijkgerichtheid en betaalbaarheid. Elk jaar bereiden we duizenden studenten voor op een carrière binnen de bloeiende wellness en beauty branche. Doordat Wellness Academie is aangesloten bij de belangrijkste beroepsverenigingen in België en Nederland kunnen studenten rekenen op een erkend diploma. Voor meer informatie zie: Wellness Academie

Meer artikels van Wellness Academie

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels