Deel via

Amerikanen geven 18,4 miljard dollar uit aan het paasgebeuren

Pasen is de belangrijkste christelijke feestdag. Maar Pasen is vooral ook een gebeurtenis geworden die met de nodige feesten, versieringen, geschenkjes en uiteraard chocolade gepaard gaat. In navolging van de commercialisering van Kerstmis, Halloween en Sinterklaas besteden consumenten aanzienlijke budgetten aan het hele paasgebeuren. Het paasfeest is economisch zo belangrijk geworden dat men in de Verenigde Staten al vele jaren cijfermateriaal verzamelt over het consumptiegedrag van de Amerikanen in de paasperiode. Dat levert interessante weetjes op die zelfs helpen macro-economische bewegingen beter te begrijpen.

Recente cijfers op basis van budgetenquêtes door de National Retail Federation (2017) geven aan dat Amerikanen dit jaar meer geld uitgeven aan Pasen dan ooit tevoren. In totaal wordt geschat dat de Amerikaanse consumenten 18,4 miljard dollar spenderen aan het hele paasgebeuren. Dit is een record in de 14-jarige geschiedenis van de enquête. Liefst 81,3% van alle Amerikanen zullen Pasen vieren. De populairste uitgaven zijn snoep en voeding, respectievelijk 88,7% en 87% van alle Amerikaanse paasvierders geven hieraan geld uit. Ook geschenken zijn populair (60,9%). Dat Pasen in de Verenigde Staten is uitgegroeid tot een heus feest, blijkt uit het feit dat veel Amerikanen ook geld uitgeven aan kaartjes met gelukwensen (48,4%), nieuwe kleding (49,6%), versieringen (42,5%) en bloemen (39,2%).

De Europese situatie is moeilijk te vergelijken met de Amerikaanse bij gebrek aan gelijkaardig cijfermateriaal. Toch bestaan er een aantal studies die aangeven dat ook de Europeanen aanzienlijk meer uitgeven aan Pasen dan in het verleden. Zo was het paasweekend een topper voor het toerisme, zowel in België als in Nederland, gaande van horeca over attractieparken tot bezienswaardigheden.

Meer informatie over beleggen vind je op de website van VFB, de Vlaamse Federatie van Beleggers: www.vfb.be.

1 reactie

Jeffrem12345678
Dat is braa veel geld, me dunk
9/06/17 05:58 REAGEER

Login Registreer

Login met

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels

U kent SeniorenNet al,

Maar SeniorenNet wil jou leren kennen

please make me pretty Benny!!

mij niet meer vragen = cookie