Deel via

Zo houd je jouw 4-in-1-lichaam gezond

April 2017
Hoe ouder je wordt, des te belangrijker het is dat je lichaam gezond blijft. Maar wist je dat je eigenlijk vier lichamen in één bezit? Hoe hou je die dan allemaal gezond om krachtiger in het leven te staan? Life coach Wim Annerel geeft je enkele praktische tips.

4-in-1-lichaam

Je verenigt je fysiek, emotioneel, mentaal en zinzoekend lichaam in jezelf. Als je die alle vier gezond houdt en versterkt, voel je je zoveel krachtiger in het leven staan.

Zo versterk je je fysieke lichaam

Dit hoeft de minste uitleg, want je weet het wel allemaal: eet gezond, eet niet te laat ‘s avonds, slaap voldoende, en beweeg meer dan dat je neerzit.

Je weet het wel. Maar doe je het ook?

Zo versterk je je emotionele lichaam

Omring je niet met negatieve mensen, mensen die je naar beneden halen of die ervoor zorgen dat je je slecht voelt over jezelf.

Maar soms kan je er niet omheen. Dan zijn ze er gewoon: in je buurt, in je vereniging, in je familie of zelfs in je huis. Wat je dan doet is ze ‘trainen’ door grenzen te stellen. Als ze beginnen met je naar beneden te halen, ga er niet in mee. Lach niet, vecht niet terug, argumenteer niet, wees niet defensief. Ga gewoon weg. Zeg ‘dag’ en stap op. Ga er niet in mee.

Enkel doordat jij grenzen aangeeft zullen ze het verstaan. Niet door met hen te praten (ze luisteren toch niet), niet door hen gelijk te geven (dat maakt het erger), niet door het ‘sportief op te nemen’ (ze denken dan dat je het graag hebt). Ga gewoon weg. En tracht positieve mensen in je leven te vinden. Als je ze niet meteen vindt, lees dan boeken of artikels van positieve mensen.

Natuurlijk heb je soms een reden om je negatief te voelen. Maar dat wil nog niet zeggen dat je niet bij positieve mensen zou moeten zijn of iets van hen kan lezen. Te vaak laten we ons meezuigen in negativiteit en laten we onze positieve kant krimpen. Niet gezond. Niet doen dus.

Zo versterk je je mentale lichaam

Vergeet even alle anderen. En lees elke dag. Wat zou je denken van een boek in plaats van het nieuws of tv?

Vind ideeën om je leven en dat van anderen elke dag beter te maken. Die vind je in positieve boeken, magazines en op websites zoals SeniorenNet.be. Zo raak je enthousiast over het leven zodat je echt dingen wil gaan doen.

Zo versterk je je zinzoekend lichaam

Onthou dat er in essentie niet zoveel verschil is tussen jou en alle anderen. En de rest van het universum trouwens.

Wees dankbaar. Plaats jezelf eens in de schoenen van de ander. Leer waardering te vinden voor momenten, ook al lijkt de toekomst angstaanjagend of was het verleden deprimerend. Dat houdt je zinzoekend lichaam gezond. De toekomst is er niet echt, enkel in potentie. En het verleden is voorbij. Ook al heeft het misschien een indruk op jou nagelaten. Die kan je wel erkennen.

En waardeer dan het NU. Doe dat zoveel mogelijk als je jouw zinzoekend lichaam gezond wil houden.

Pas deze vier tips toe en je zelfwaardering zal fenomenaal toenemen, mensen zullen je beter behandelen, en elk moment van je leven zal glinsteren als een diamant in de zon. De basis is een gezond zelfbeeld. Hoe je je zelfbeeld versterkt, lees je hier: 7 tips om jouw zelfbeeld te versterken.

Ook anderen inspireren versterkt jezelf, deel daarom dit artikel met wie je nauw aan het hart ligt. 

Auteur: Wim Annerel

0 reacties

Login Registreer

Wim Annerel

Life Coach
Life Coach
Als life coach helpt Wim Annerel actieve vrouwen en mannen om het maximum uit hun leven en werk te halen, zodat ze hun volledige potentieel als mens ontwikkelen. Wim is auteur van het boek ‘Meer tijd in 12 stappen’. Op de website van de life coach www.wimannerel.be vind je nog heel wat inzichten en tips om meer uit je leven te halen.

Meer artikels van Wim Annerel

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels