Deel via

Wat zit er achter de reactie 'Ben je op je hoofd gevallen?!'?

April 2017
Je hebt het vast al eens meegemaakt dat iemand ietwat verbijsterd en geïrriteerd reageert op jouw boodschap met de woorden: ‘Ben je op je hoofd gevallen? Gebruik eens je verstand!’ Wat moet je daar nu mee aanvangen? Volgens healing coach Isabelle Lambrecht is zo’n reactie een afweermechanisme voor een diep verscholen innerlijke pijn omdat jij de nagel op de kop slaat. Niet op je hoofd gevallen dus.

Probeer begrip te tonen

Op zulke momenten is het goed te weten dat het ego ongewenste aandacht wil afwenden en daarvoor drama zal maken. Ga jij er als buitenstaander tegen in, dan breng je de poppen aan het dansen. Belangrijker is om te begrijpen wat er bij de ander speelt, waardoor hij zo heftig reageert. Hij probeert op dat moment waarschijnlijk de onderliggende boodschap te ontwijken. Net als een trotse windhaan torende hij eerst boven alles uit, zich onaantastbaar wanend. Maar dan wordt hij toch overvallen door de ontembare, oncontroleerbare wind, die tot grote hoogten boodschappen overbrengt. Zijn poging om een bocht van 180° te nemen kan niet vermijden dat de wind langs hem heen strijkt. Het contact is gemaakt, de tijdscapsule bij de ontvanger werd weer geactiveerd.

Weerstand transformeren naar verantwoordelijkheid via acceptatie

95% van de dag zouden we onbewust in het leven staan, dat wil zeggen dat de meeste mensen voor 95% vanuit het ego handelen. Het ego, verbonden met het onderbewustzijn, is opgebouwd uit al je vorige ervaringen. Kwetsingen worden aangebracht in de eerste zeven levensjaren en omdat je op die leeftijd het inzicht niet had om de kwetsing te genezen, heb je die diep weggestopt. Het ego bedacht een leugentje om bestwil, waardoor jij er geen verantwoordelijkheid meer voor moest nemen. Die kwetsing wordt echter opnieuw actief telkens er iets in je leven gebeurt dat je hetzelfde kwetsbare gevoel bezorgt. Dan is het alsof je met een schietstoel naar het verleden schiet en je weer het kleine ukje bent dat je toen was. De enige mogelijke reactie die je toen had, was weerstand bieden door te vluchten, vechten of bevriezen.

Wie jou probeert wijs te maken dat je helemaal betoeterd bent, reageert vanuit de vechtmodus en is heel hard zijn best aan het doen om niet in de aangeboden spiegel te kijken. Een boodschap kan enkel zulke heftige reactie oproepen omdat je iets aanraakt dat het ego heel hard probeert weg te stoppen.

Het leugentje van je ego zorgde ervoor dat jij je niet meer verantwoordelijk voelde voor die pijn, zodat je hem kon wegmoffelen

Het ego heeft spiegels verbannen, want in de spiegel kijken, is de leugen zien. De leugen zien, is moeten verantwoordelijkheid nemen voor je eigen genezing en dat is heel beangstigend en onbekend. Het ego reageert automatisch, gaat in de aanval en trapt de spiegel kapot. 

Het is dus zinloos ertegen in te gaan, omdat de ontvanger niet meer in het hier en nu is. Je zou kunnen zeggen dat hij al uit zijn lichaam is, ergens in het verleden, weg van de realiteit, meegezogen in de spiraal van een verouderde innerlijke kwetsing. Het enige wat hij wil, is je over zijn knie leggen en een aframmeling geven omdat jij je zieletaak ten opzichte van zijn ziel tot uitvoer brengt door hem te triggeren.

Zelfreflectie

Maak je zelf zo’n situatie mee, dan kan je nu misschien beter je eigen handelen begrijpen. Bevrijd jezelf dan uit de spiraal van deze verouderde kwetsing. Maak eventjes tijd voor jezelf, noteer op een blad papier wat je zo raakte, waarom jij je zo aangevallen voelde of wat jij zo oneerlijk vond en lees het daarna nog eens rustig door. Het is belangrijk om je weer ten volle bewust te worden van je innerlijke pijn; het is de enige weg naar genezing. Voel je bij het herlezen schaamte, wees dan lief voor jezelf. Tik zachtjes op je borstbeen (thymusklier = hoger hart) terwijl je zegt: ‘Ik ben blij dat ik mijn schaamtelijk gedrag mocht ontdekken, want nu krijg ik de kans om het anders te doen.’ Je kan het ook gewoon zo zeggen, maar het tikken activeert je hoger hart. 

Auteur: Isabelle Lambrecht

1 reactie

woehaaaaaaaaaah & blijven botsen hihihi. al goed dat het figuurlijk is niet?
2/05/17 01:06 REAGEER

Login Registreer

Isabelle Lambrecht

Bewustzijnscoach
Bewustzijnscoach
Isabelle Lambrecht is healer en bewustzijnscoach. Als hooggevoelige had zij meer dan 25 jaar last van fibromyalgie en CVS en een leven dat vierkant draaide. Haar ervaringen gebruikt ze nu om anderen te helpen. Haar specialiteit is het wegnemen van je emotionele en fysieke pijnen via healing op afstand en het coachen in alle levensdomeinen. www.zichtbaar.be.

Meer artikels van Isabelle Lambrecht

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels