Deel via

Dit is de Mumford & Sons van de lage landen

Nederlanders en folkmuziek. Het blijft een aparte combinatie, want geef toe dat je de Schotse Highlands en geurende whisky niet meteen met onze noorderburen zou associëren. Maar het werkt, Scrum overtuigt binnen- en buitenland met hun muziek. Hun Music Show Scotland liet vorig jaar moeiteloos het Antwerpse Sportpaleis volstromen, en ook dit jaar komen ze terug naar Antwerpen!

Eenheid, verbondenheid en verdraagzaamheid

De Nederlands folkrock kent een onwaarschijnlijke success story, en dat bevestigt Scrum eens te meer. ’De Mumford & Sons van de lage landen’, zo worden ze door muziekkenners omschreven en met hun nieuwe single Hold My Hand bevestigen ze die status. ‘Mensen worden overspoeld met slechte berichten als ze naar de radio luisteren, kijken naar het tv-journaal of hun sociale media checken. Je wordt er bijna moedeloos van, maar als we elkaars hand vasthouden staan we dichter bij elkaar. We zijn met elkaar verbonden, waardoor er geen ruimte is voor geweld en daar gaat onze nieuwe single over. Een lied van eenheid, verbondenheid en verdraagzaamheid. Je hoort én ziet het ook in onze videoclip’, zegt Scrum-zanger en frontman Léon.

Net als hun vorige single Miss Me (But Let Me Go), komt ook Hold My Hand uit in Nederland, België en Duitsland. ‘Wat ons nu overkomt, daar konden we alleen maar van dromen. Twaalf jaar hebben we zowat alle kleine en middelgrote theaterzalen afgeschuimd, op zoek naar ons publiek. Elke cent die we verdienden investeerden we terug in de band. En dat doen we vandaag nog steeds. Dankzij fundraising, de steun van enkele mecenassen die geloven in ons verhaal én de verkoop van onze eigen Scrum-whisky na afloop van onze voorstellingen, slagen we erin om onze dromen te financieren. We zijn er nog lang niet, maar de enorme interesse die we krijgen uit eigen land én de rest van Europa, motiveert ons om door te zetten’, zegt een gepassioneerde Léon.

Hier kan je de videoclip van Scrum’s nieuwste single Hold My Hand alvast bekijken.

Surf naar www.scrummusic.com voor meer info over de band.

 

0 reacties

Login Registreer

Login met

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels

U kent SeniorenNet al,

Maar SeniorenNet wil jou leren kennen

please make me pretty Benny!!

mij niet meer vragen = cookie