Deel via

10 Belgische bedrijven creëerden meer waarde dan Warren Buffet

Vorig jaar deden 10 bedrijven in België het beter dan Berkshire Hathaway, tegenover 13 in 2015. De 87 onderzochte Belgische bedrijven realiseerden een gemiddelde fundamentele waardecreatie van 4,17% per jaar over de periode 2006-2016. Al 11 jaar berekent Value Square jaarlijks de fundamentele waardecreatie van alle Belgische beursgenoteerde bedrijven en zet die Belgische cijfers ook telkens af tegen de fundamentele waardecreatie van Berkshire Hathaway, de investeringsvennootschap van de bekende Amerikaanse superbelegger Warren Buffet.

Melexis zit al jaren in de top van de rangschikking en kreeg dit jaar de Gouden Award voor zijn eerste plaats. Het realiseerde vorig jaar een omzetgroei van 14%, een bedrijfs- of EBIT-marge van 25,1% en investeerde andermaal fors in Onderzoek en Ontwikkeling (14,0% van de omzet) om de concurrentie wereldwijd voor te blijven. De fundamentele waardecreatie van Melexis over de afgelopen 10 jaar was 22,85% per jaar.

EVS ontving de Zilveren Award voor een fundamentele waardecreatie van 20,07%, en Lotus Bakeries kreeg met 18,63% per jaar de Bronzen Award. Resilux is dit jaar de 'runner-up' met een jaarlijkse fundamentele waardecreatie over 2006 – 2016 van 16,71% per jaar. Colruyt is het enige bedrijf dat sinds 2006 elk jaar in de top 10 zit. De fundamentele waardecreatie bedroeg hier over de laatste 10 jaar 15,63%. Sipef en CFE noteren al lang in de top 10. Ackermans & van Haaren noteerde dit jaar 20ste inzake fundamentele waardecreatie en is sinds de jaren ’90 veruit de beste Belgische genoteerde investeringsmaatschappij.

Meer informatie over beleggen vind je op de website van VFB, de Vlaamse Federatie van Beleggers: www.vfb.be.

0 reacties

Login Registreer

Login met

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels

U kent SeniorenNet al,

Maar SeniorenNet wil jou leren kennen

please make me pretty Benny!!

mij niet meer vragen = cookie