Deel via

Xandee maakt comeback op songfestivaleditie van Het Zingpaleis!

‘Als de VRT ons de kans geeft en ons rechtstreeks aanduidt om ons land te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival, dan doen wij dat onmiddellijk’, lieten De Romeo’s zich een paar weken geleden ontvallen in de media en dat bevestigden ze in de sofa van ‘Gert Late Night’. Of ze net als De Toppers die kans gaan krijgen, valt voorlopig af te wachten. ‘We hebben nog geen telefoon gekregen, maar Peter Van de Veire, of wie hiervoor ook verantwoordelijk is bij de openbare omroep, mag altijd bellen. Graag zelfs!’ zegt het trio unaniem.

Eigen songfestival

Omdat geduldig afwachten niet in hun woordenboek staat én omdat ze best wel een sterke band hebben met het Songfestival, besloten Chris, Gunther en Davy nu al om hun eigen Zingpaleisfeestje (dat zaterdag 25 november voor de 8ste keer plaatsvindt in de Hasseltse Ethias Arena) om te vormen tot hun eigen songfestival. ‘Wij zijn met De Romeo’s opnieuw de gastheren, en samen met onze liveband brengen we alleen maar grote hits en meezingers. We maken een reis doorheen de geschiedenis van het songfestival, maar daarnaast brengen we ook nog andere verrassende medley’s en meezingers. We gaan terug naar de roots, met schermen waarop we de teksten van de liedjes projecteren. Iedereen kan en mag meezingen. Het moet een volksfeest worden waarop iedereen zich amuseert, net als de voorbije jaren’, zegt Chris Van Tongelen.

Paars

Vestimentair wordt de nieuwe Zingpaleiseditie opnieuw een uitdaging, want na ‘in ’t rood’ en ‘in ’t wit’, gaan De Romeo’s nu voor paars, waarmee ze indirect al refereren naar de bekende paarse pakjes die Nicole & Hugo droegen toen zij deelnamen aan het songfestival. ‘Ze staan sowieso op onze gastenlijst, maar (nog) niet op ons podium als gastartiesten. Zonder te willen discrimineren, maar dit jaar hebben we met De Romeo’s besloten om alleen maar vrouwelijke collega’s met een songfestivalverleden uit te nodigen,’ zegt Davy Gilles.

Gunther Levi is enthousiast. ‘Dertig jaar geleden zong Liliane Saint-Pierre “Soldiers of Love” toen het songfestival plaatsvond in Brussel. Daar had Sandra Kim voor gezorgd. Zij won als enige Belgische ooit het songfestival, met de all-time klassieker “J’aime la vie”. We hebben beide dames gestrikt voor ons Zingpaleisfeestje op 25 november.

Xandee strikes back!

De opvallendste gastartieste is waarschijnlijk Sandy Boets. In 2004 nam Xandee uit Tienen met ‘1 Life’ in Turkije deel aan de grootste liedjeswedstrijd ter wereld. Ondertussen geniet de voormalige zangeres van Touch of Joy van haar tweede leven, na een dubbele hartoperatie die haar bijna fataal werd. ‘Het heeft aan een zijden draadje gehangen, maar ik ben blij dat ik het gehaald heb. Met mijn kunstklep gaat het goed, maar het gevolg van de ingrepen is dat ik mij nog altijd moet laten behandelen en begeleiden door een kinesist, om terug het goede gevoel te krijgen in mijn voet. Het duurt lang, maar het gaat de goede kant op én ik heb mooie vooruitzichten. Binnenkort terug op het podium met Xansation en dan is het uitkijken naar 25 november en het optreden in de Hasseltse Ethias Arena. Ik zag beelden van hun feestje en ik was echt onder de indruk. Wauw, en straf eigenlijk wat die mannen bereikt hebben en hoe die gevochten hebben voor hun succes. Chris Van Tongelen belde mij, legde het concept uit en ik heb onmiddellijk toegezegd. Optreden voor 7000 mensen, dat blijft speciaal en ik moet toegeven dat ik het de laatste jaren gemist heb, de adrenaline die vrijkomt op zo’n concert. Schrijf maar op dat “Boetske” er gaat staan 25 november. Ik ga daar keihard voor werken, want dat wordt opnieuw mijn moment. Geloof me!

Het Zingpaleis

Tickets voor Het Zingpaleis, dat plaatsvindt op zaterdag 25 november in de Hasseltse Ethias Arena, kan je bestellen op www.hetzingpaleis.be. De Romeo’s zijn opnieuw de gastheren van het grootste meezingfeest. Met hun liveband brengen ze de bekendste meezingers en verder zijn er gastoptredens van Liliane Saint-Pierre, Sandra Kim en Xandee.

Foto header: (c) Eva Asdoe

0 reacties

Login Registreer

Login met

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels

U kent SeniorenNet al,

Maar SeniorenNet wil jou leren kennen

please make me pretty Benny!!

mij niet meer vragen = cookie