Deel via

Vlaams ondernemersbloed: SymPaté

Ambachtelijke paté-terrines, dat is de passie van Dirk De Spiegeleire, zaakvoerder van SymPaté. De liefde voor goede charcuterie gaat al vier generaties terug, waardoor hij als geen ander weet wat traditie en kwaliteit is. Naar een klassieke paté volgens de authentieke bereidingswijze is het vandaag zoeken in de winkelrekken. Hier wil SymPaté een antwoord op geven!

Een match tussen innovatie en authenticiteit

Het begint allemaal bij de ouderlijke familiale onderneming, een bedrijf met een 50-tal medewerkers, waar Dirk het vak leerde. Het grote geheim van de overheerlijke patés schuilt in de bereiding. Een herinnering hieraan is het oude notitieboekje van zijn grootvader. Nauwgezet maakte hij dagelijks aantekeningen van zijn bereidingen en werkwijze, waardoor de smaak over de jaren heen almaar beter werd. Omdat patés sterk gevoelig zijn voor oxidatie en bederf, zijn verse grondstoffen en een uitgekiende bereidingswijze uiterst belangrijk. Ook de traditionele grote terrines en een beschermend speklaagje op de paté dragen hiertoe bij, en uit culinaire liefhebberij heeft Dirk alles in het werk gesteld om ook een gelijkwaardige kleine uitvoering te creëren van dit authentieke product.

Om de strenge principes vandaag overeind te houden, had hij maar één optie: een manier vinden om het arbeidsintensieve productieproces te automatiseren zonder dat de originele bereiding aan kwaliteit moest inboeten. Innovatie die aan de grondslag ligt van een prijs-kwaliteitverhouding die we vandaag als normaal beschouwen, heeft buiten de schijnwerpers telkens jaren werk gevergd, ook voor de meest eenvoudige producten. De traag evoluerende voedingsmarkt is hier getuige van. Het heeft dan ook tien jaar hard labeur gekost om het resultaat te bereiken waar Dirk en zijn collega’s trots op zijn.

Een perfecte miniatuur van de ambachtelijke paté-terrine

ptDie fierheid is zeker terecht. Dat bewijzen de vele lovende reacties op de perfecte miniatuur van de traditionele ambachtelijke paté-terrine. Geen enkele toegeving werd gedaan, waardoor SymPaté dan ook voor een intense ambachtelijke beleving staat: een functionele vormgeving, een natuurlijke bewaartechniek met verbeterde houdbaarheid, versheid en smaak, een scheidbare verpakking en een portie van 150 gram heerlijke paté!

Na de ontwikkelingsfase is voor SymPaté nu de opstart van de productie aan de orde. Voor de financiering hiervan wordt onder meer een beroep gedaan op de winwin-lening en hier komt WinWinner.be dan ook met een geweldig initiatief tussenbeide. Heb jij interesse om te investeren in deze ambitieuze start-up? Neem een kijkje op winwinner.be.

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels