Deel via

Erfgoedinzicht, schatkamer van Oost- en West-Vlaams erfgoed

Op zoek naar inspiratie voor een cultureel dagje uit met je gezin, familie of vrienden tijdens de vakantie? Benieuwd hoe je toch kunstwerken te zien krijgt die in de museumdepots opgeslagen liggen? Geïnteresseerd in informatie over het erfgoed in je buurt? Je ontdekt het allemaal op erfgoedinzicht.be!

Ontdek de schatten van Oost- en West-Vlaanderen!

www.erfgoedinzicht.be geeft toegang tot de schatkamers van Oost- en West-Vlaamse erfgoedorganisaties, zoals musea, archieven en kerkbesturen. Denk aan schilderijen van Jan van Eyck en Roger Raveel, geboorte-, nieuwjaars- en kerstkaartjes uit het begin van de 20ste eeuw tot historisch beeldmateriaal.

dmdVanuit het comfort van je eigen huis ontdek je over de grenzen van collecties heen de rijke en verscheiden erfgoedcollecties. Naast deze virtuele bundeling van verschillende collecties, behoort het uitlichten van een collectie in het bijzonder ook tot de mogelijkheden. Of zoek je net iets heel specifiek, zoals postkaarten van je dorp of stad? Via een eenvoudige zoekfunctie vind je alles in een handomdraai. (Dendermonds stadhuis, Stedelijke Musea Dendermonde, collectie: Hidoc, vervaardiger: Karel Verhas)

homepage_seniorennet

Daarnaast stellen we vaak online tentoonstellingen samen: 100 jaar de Giro d’Italia in 14 beelden, de rondgang van de Stoet van Canteclaer in Deinze, het stadsgezicht van Gent door de eeuwen heen, etc.

 

Wil je graag je favoriete stukken in het echt bewonderen? Dan vind je meteen ook alle praktische informatie om je bezoek voor te bereiden. Want niets kan tippen aan het authentieke collectiestuk, natuurlijk. Na je bezoek kan je dan nog altijd nagenieten.

uit

Bovendien vind je ook alle komende activiteiten van onze partners terug via de geïntegreerde UiT-pagina en geven we tips voor activiteiten in de schoolvakanties. 

erfgoedinzichtMet partnerorganisaties als het Museum voor Schone Kunsten in Gent, het In Flanders Fields Museum en het stadsarchief in Ieper, het Museum van Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen in Oudenaarde en Musea Brugge biedt Ergoedinzicht.be het meest volledige overzicht van het erfgoed in Oost- en West-Vlaanderen. En dit overzicht groeit nog dagelijks aan. Kom dus zeker af en toe nog eens kijken, we zijn altijd open!

0 reacties

Login Registreer

Login met

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels