Deel via

Besparen in de keuken: 9 tips + budgetrecept!

Het leven is al duur genoeg. Als je ergens wat euro's kan besparen, is dat altijd mooi meegenomen. Foodblogger Judith Pagrach heeft de 9 beste tips op een rijtje gezet om te besparen in de keuken. Het heerlijke budgetrecept krijg je er gratis bij! Deze zomerse pasta met doperwten, munt, citroen en knoflook tover je al op tafel voor anderhalve euro per persoon.

Pasta met doperwten, munt, citroen en knoflook

Bespaar-met-JudithIngrediënten

 • 200 gram tagliatelle
 • 1 teentje knoflook
 • biologische citroen
 • 250 gram diepvriesdoperwten
 • 1 el verse munt fijngesneden
 • scheutje extra vergine olijfolie
 • snuifje zout

Receptinformatie

Benodigde tijd: 15 minuten
Aantal personen: 2

Instructies

 1. Kook de pasta in water met een snuifje zout, volgens de instructies op de verpakking.
 2. Kook intussen de doperwten in 10 minuten gaar op een laag vuur.
 3. Pers de knoflook uit, rasp de citroen en snijd de munt fijn.
 4. Wanneer de pasta gaar is meng je de erwten, citroenrasp, knoflook en munt er doorheen. Maak af met een goede scheut extra vergine olijfolie.

Smakelijk!

Tip: Wist je dat groenten en fruit van de diepvries vrijwel alle voedingswaarde behouden? Het wordt vers ingevroren waardoor er geen vitamines verloren gaan, anders dan bij groenten uit pot of blik. Het loont dus de moeite om altijd een voorraad groente en fruit in je vriezer te hebben!

 9 bespaartips op een rijtje!

 • Check eens per week je koelkast en maak met alle restjes die je vindt een gerecht. Er zou zomaar iets verrassend lekkers uit kunnen komen.

 • Sla houdbare dingen in als ze in de aanbieding staan. Denk aan rijst, conserven en schoonmaakmiddelen.

 • Koop grote verpakkingen vlees, portioneer ze thuis in kleinere hoeveelheden en leg ze zo in de vriezer. Ook hiervoor geldt: koop het als het in de aanbieding is, in de vriezer kun je het lang goed houden. Als het om besparen gaat, is de vriezer een van je grootste vrienden!

 • meatballs-1994807_640Oud brood (droog, dus niet beschimmeld!) kun je nog goed gebruiken voor gehaktballen of een broodpudding.

 • Eet minimaal eens per week vegetarisch. Het bespaart je niet alleen geld, het is ook goed voor je lichaam en voor de natuur om een vleesloze dag in te lassen.

 • Maak aan het begin van de week een weekmenu en maak op basis daarvan een boodschappenlijstje. Op deze manier koop je alleen wat je echt nodig hebt en kun je sommige producten over meerdere dagen gebruiken.

 • Voorgesneden en voorgekookte aardappelen? Voorgesneden en gewassen sla? Handig is het zeker, maar het kost ook meer. Probeer dus wat vaker gewoon een kropsla te kopen of een zak ongeschilde aardappels.
  kruiden
 • Heb je een tuin(tje) of balkon? Perfect voor een kruidentuintje! Je hoeft de planten maar één keer te kopen en daarna kan je maanden of soms wel jaren met de kruidenplanten doen.

 • Controleer in de supermarkt altijd je bonnetje, het komt nog vaak voor dat er iets verkeerd wordt aangeslagen of een korting niet automatisch wordt verrekend.

Heb jij ook een goede bespaartip? Laat het hieronder weten in de reacties!

Auteur: Judith Pagrach

1 reactie

wildlife
Lijkt zeer lekker, goede tips.....helaas ben geen keukenpiet, ik haat koken! Partner als kok, heb ik niet , nooit gehad. Mr at graag, maar zelf eens koken , ho maar. Ik maakte eenvoudig eten. Allebei warm op werk, weekend Lunchgarden, lekker niet duur, of 'n chineesje....Nu alleen, en eet wat ik wil, simpel en snel klaar zo heurt het, geen chichis. :))))))))))))))))))))))))))
13/06/17 20:28 REAGEER

Login Registreer

Login met

Judith Pagrach

Foodblogger
Foodblogger
Een liefde voor lekker eten is haar met de paplepel ingegoten en zij staat dan ook graag in de keuken. Oude klassiekers of experimenten, alles krijgt een eigen twist. Haar missie is om mensen bewust te laten worden van wat ze eten en te laten zien dat koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Naast haar eigen foodblog, werkt ze op de marketingafdeling voor een verzekeraar en doet ze aan CrossFit.

Meer artikels van Judith Pagrach

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels