Deel via

5 tips voor de mooiste badkamer

Badkamer Is de badkamer jouw minst belangrijke kamer in het huis?  Met een paar kleine ingrepen maak je er je eigen wellnessruimte van om heerlijk te ontspannen! Met deze badkamertips van onze binnenhuisarchitecte Ann De Weerdt kan je van je dagelijkse verzorging een fijn ritueel maken of je nieuwe droombadkamer inrichten.

 

BadkamerKlassieke badkamer met indirecte spiegelverlichting.

BadkamerZorg dat je mooie badkamermeubel in het oog springt.

BadkamerDeze moderne badkamer straalt sereniteit uit.

BadkamerDoor het grote raam baadt deze moderne badkamer in een zee van licht.

 

BadkamerDe doorloopdouche vormt één geheel met de wanden.

 

BadkamerFeng-Shui badkamer met houten vloer, kiezelstenen en veel groen.

BadkamerFeng-Shui badkamer als Wellnessruimte.

BADKAMERTIPS

Badkamertip 1: Spiegel in het licht.

Voor een ruime badkamer

Als je een badkamer binnenstapt is het aangenaam als het (mooie) badmeubel meteen in het oog springt. Daar kan je voor zorgen door het gebruik van de spiegel. Door de spiegel lijkt je badkamer ook meteen veel ruimer. Daarover meer in tip 3.

In het licht van de spiegel

De spiegel dient niet alleen voor een mooi zicht op je badkamer, maar ook voor een mooie weergave van jou. En daarvoor is de verlichting belangrijk. Ga na of je jezelf duidelijk en onverschrokken in de ogen wilt zien of je rimpeltjes liever gecamoufleerd ziet in meer flatterend zacht licht. Informeer  hoe je de verlichting moet plaatsen om het gewenste effect te bekomen. Er is een ruime keuze aan spiegelverlichting.

Indirecte verlichting

Bij spiegels met indirecte verlichting zit de verlichting in een spiegelkast verwerkt of is ze op of in een paneel daarachter verwerkt. In de combinatie van de twee maak je achter je badkamerkast bijvoorbeeld een constructie in overschilderbare MDF waarop je verlichting kan bevestigen.

S(t)oort licht?

Ga na welke soort verlichting je wenst. LED verlichting is zuinig, maar niet het sterkste licht. Ze is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

LED verlichting is zuinig, maar niet het sterkste licht.

Wil je graag dat de verlichting achter je spiegel voldoende licht geeft? Dan kan je kiezen voor TL buizen.

 Er bestaan ook spiegels waar de verlichting meteen mooi ingewerkt is  in de spiegelplaat. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten.

Je kan ook kiezen voor opbouwverlichting langs de zijkant, of simpelweg bovenop de spiegel, spiegelkast. Hiervoor heb je een brede keuze aan armaturen.

Badkamertip 2: Voor de beste opstelling van het badkamermeubel.

Mooi, rustig, nuttig

Het is aangewezen om het badkamermeubel niet te overschatten. Probeer steeds de indeling, opstelling en combinatie rustig te houden.

Voorzie opbergruimte

Zeer belangrijk is dat er een goede opbergruimte is voor al je spulletjes die je nodig hebt in je badkamer. Sommige wastafels of badkamermeubels ogen prachtig qua design, maar blijken verstoken van (voldoende) opbergruimte.

Sommige wastafels of badkamermeubels ogen prachtig qua design, maar blijken verstoken van (voldoende) opbergruimte.

Onthoud dat het een rommeltje wordt als je verplicht bent er scheergerief, verzorgingsproducten of kuisproducten op te zetten. Die bederven het design als ze in het zicht staan.

Denk aan (voldoende) elektriciteit

Stopcontacten en schakelaars kunnen ingewerkt worden met inbouwdozen in de spiegelkasten. Als je de spiegel tegen de muur bevestigt kan je een geschakelde verlichting voorzien aan het dienststopcontact boven je wastafel. Bij spiegels met ingewerkte verlichting is meestal  een schakelaar voorzien aan de zijkant.

Rust in een badkamer is een must

Het blijft belangrijk dat de badkamer sereniteit uitstraalt.

Als je leuke spulletjes  zoals opgeplooide handdoeken, potjes,.. in het zicht wil zetten kan je met open nissen werken in functie van het badkamermeubel. Het blijft belangrijk dat de badkamer sereniteit uitstraalt.

Badkamertip 3: Voor kleine badkamers.

Grote spiegels is meer ruimte.

Gebruik van grote spiegels zorgt er door de weerspiegeling voor dat je badkamer groter lijkt.

Doorzichtig glas.

Zorg er ook voor dat je douchedeur, inloopdouche, douchecombinatie is voorzien van helder glas (mits gebruik van een ‘satijnen band’ om de ‘schaamstreek’ verborgen te houden tijdens het douchen). Door de doorzichtigheid van het glas integreer je deze ruimte mee in je badkamer en lijkt het een geheel.

Benut de ruimte onder het bad.

In een kleine badkamer kan je de ruimte onder het bad ook afwerken en benutten. Maak schappen in de open nissen en creëer zo extra bergruimte. Probeer zo veel mogelijk ruimte te benutten, maar draag er wel zorg voor dat het geheel niet te druk wordt.

Badkamertip 4: Licht voor luchtigheid.

De algemene badkamerverlichting is ook zeer belangrijk voor het ruimtelijk effect. Je krijgt een ruimere badkamer wanneer je de mogelijkheid hebt om de wanden aan te lichten. Dat kan onder meer met indirecte verlichting achter de spiegel, maar ook met spots.

Met wandlampen die zowel  naar boven als naar beneden schijnen, creëer je verticale lichtbundels waardoor de ruimte hoger lijkt.Heb je een badkamer met een laag plafond? Dan helpt wandverlichting om het plafond optisch te verhogen. Met wandlampen die zowel  naar boven als naar beneden schijnen, creëer je verticale lichtbundels waardoor de ruimte hoger lijkt.

Badkamertip 5: Kleur! Maar niet teveel!

In je badkamer kies je best voor neutrale kleuren. Creëer je eigen wellnessruimte door te kiezen voor bijvoorbeeld wit sanitair in combinatie met lichtgroene muren of zachte aardetinten. Gebruik bij deze hoofdkleur één of twee bijkleuren om de badkamer wat pit te geven.

Deze tinten kan je dan laten terugkomen in bijvoorbeeld je handdoeken. Kleed je badkamer aan met een paar groene planten voor een fris geheel. Het gebruik van hout, kasseien, steentjes, leisteen,... geeft je badkamer extra dimensie.

Met dank aan Ann De Weerdt en www.dwinterieur.be

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels