Deel via

2 minuten kunnen je leven veranderen!

July 2017
Een positief verschil maken in je leven hoeft niet altijd met een enorme sprong te gebeuren. Lifecoach Wim Annerel merkt dat het vaak de eigen overtuigingen zijn die ons het meeste tegenhouden om ons leven te verbeteren. Als je echter begint met kleine stapjes, kan je je leven veranderen in slechts een paar minuten per dag. Hier lees je al 5 van die stapjes die een wereld van verschil kunnen maken.

Stap voor stap

Elke dag kleine stapjes in de goede richting zetten, is makkelijker dan je leven in één keer omzwaaien. Stap voor stap kweek je nieuwe gewoonten, die mettertijd sterker worden en zo verandert je leven rustig aan op een manier die je nu nog niet voor mogelijk houdt.

psotit

Natuurlijk moet je er dan wel aan denken om elke dag het stapje te zetten: schrijf het daarom op een briefje dat je bijvoorbeeld op je nachtkastje legt om elke ochtend te zien, of hang een post-it op je werkplek. Als je wil en kan, breid je het stapje na een tweetal weken uit tot meer dan twee minuten per dag.

1. Werk 2 minuten aan je belangrijkste taak

Op sommige dagen heb je gewoon geen zin om te beginnen, en zou je liefst van al in de zetel blijven zitten. Wel, als je zo’n dag hebt, begin dan gewoon met twee minuten te werken aan je belangrijkste taak.

Twee minuten lijkt op zo’n dag ook wel goed te doen. En eenmaal je gestart bent, is het vaak makkelijk om toch nog wat verder te doen.

thumb-328420_6402. Verhoog je zelfwaardering in 2 minuten

Elke dag doe je wel iets goeds of krijg je iets gedaan. Dat besef kan jouw zelfwaardering verhogen, op voorwaarde dat je die positieve punten opmerkt. Reserveer daarom twee minuten aan het eind van je (werk)dag om jezelf waardering te geven voor wat je deed en dacht.

3. Adem wanneer je stress voelt

Als je je gestresseerd, angstig of geïrriteerd begint te voelen, neem dan even twee minuten adempauze. Ga zitten en adem diep vanuit je buik. Focus die twee minuten op je ademhaling. Dat kalmeert je geest en lichaam en erna kan je met een kalmer gemoed weer aan de slag.

4. Maak het makkelijk om je vandaag gelukkig te voelen

kikkerVertel jezelf als je opstaat: ‘Maak het makkelijk om geluk te voelen vandaag.’ Eten, werk, een koffie, het weer, kleine dingen in je leven zijn niet langer alledaags, maar dingen waarmee je blij bent.

Wat je anders als vanzelfsprekend ervaart, ga je een paar minuten bewust waarderen. Dat geeft je energie en inspiratie. Het leven wordt lichter en je blijft er ook de grote dingen in je leven door waarderen.

Wil je nog meer tips om je gelukkig te voelen? Lees dan de 7 dingen die gelukkige mensen al weten. 

5. Denk 1 minuut na en geef iemand een gemeend compliment

Besteed één minuut aan het vinden van iets dat je echt waardeert aan iemand in je leven en die in de loop van de dag in je buurt is. Besteed de andere minuut aan het geven van dat compliment.

Hij of zij zal er gelukkig mee zijn. Je zal je goed voelen over jezelf en allicht ook positieve feedback van die andere persoon krijgen. Een kleine maar schitterende manier om positieve relaties op te bouwen.

Welke kleine gewoonten ken jij nog om je leven te veranderen in twee minuten per dag? Of welke van deze vijf ga jij toepassen? Laat het weten in de reacties onder dit artikel. Of deel deze tips met wie jou dierbaar is.

Auteur: Wim Annerel

2 reacties

gemeend compliment, doe ik regelmatig, zie ze stralen.....in mijn richting? 4get it :((( nu hou ik m'n bek...je zou voor minder!!!!
11/07/17 22:47 REAGEER
Viooltje
Gemeend compliment loont altijd,, mensen een goed gevoel geven dat je hen belangrijk vindt geeft jezelf ook een goed gevoel. Alles goed of slecht komt terug naar jezelf. Mensen die dat niet vinden houden waarschijnlijk niet van henzelf, in eerste plaats jezelf graag zien, en tevreden zijn dan pas kan men de ander ook graag zien.
12/07/17 15:12 REAGEER

Login Registreer

Wim Annerel

Life Coach
Life Coach
Als life coach helpt Wim Annerel actieve vrouwen en mannen om het maximum uit hun leven en werk te halen, zodat ze hun volledige potentieel als mens ontwikkelen. Wim is auteur van het boek ‘Meer tijd in 12 stappen’. Op de website van de life coach www.wimannerel.be vind je nog heel wat inzichten en tips om meer uit je leven te halen.

Meer artikels van Wim Annerel

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels