Deel via

Grootmeester Rob de Nijs in duet met Vlaamse popprinses Lissa Lewis

July 2017
Slechts enkele noten, meer had Rob de Nijs (74) naar eigen zeggen niet nodig om te horen dat het jonge Vlaamse meisje uit het juiste muzikale hout gesneden is. Hoewel meer dan een halve eeuw hen scheidt, zaten ze meteen op dezelfde muzikale golflengte en dat resulteert nu in het beklijvende duet ‘De wereld draait door’. Op 9 december brengen ze het duet live tijdens Robs verjaardagsconcert 'Rob 75' in de Lotto Arena in Antwerpen.

De wereld draait door

‘Een duet met Rob de Nijs staat al heel lang bovenaan mijn verlanglijstje’, zegt Lissa Lewis. ‘Hoewel ik bv. maar 2 jaar was toen Rob in Vlaanderen een nummer 1-hit scoorde met “Banger Hart”, ken ik zijn repertoire heel goed en vind ik hem een uitzonderlijke artiest. Ik ben opgegroeid met de muziek van Rob, want mijn moeder was en is een echte superfan. Ze gaat al sinds haar tienerjaren naar zijn concerten en heeft, denk ik, al zijn albums. Het duet “De wereld draait door” is dus niet enkel de verwezenlijking van één van mijn muzikale dromen, maar zeker ook iets héél speciaal voor mijn mama.’

single‘Lissa is “the real deal”, dat hoorde ik meteen’, aldus Rob de Nijs. ‘In 2016 sloten we het Schlagerfestival in Hasselt af met “Laat alles wat ademt”, gebracht door alle artiesten samen, naar aanleiding van de vreselijke aanslagen in Brussel enkele dagen eerder. De eerste avond toen we het brachten, hoorde ik een verfrissende, loepzuivere vrouwenstem in m’n oortjes. Ze zong bovendien een tweede stem, wat verre van makkelijk is, zeker zonder repetitie. Ik keek opzij, zag een enthousiaste, mooie jongedame naast me, maar ik kende haar eigenlijk niet. Later die avond maakte ik kennis met Lissa en bleek ze bovendien een uiterst sympathiek, maar ook zeer ambitieus meisje te zijn, dat zeer goed weet waar ze naartoe wil in haar carrière. Er mag dan wel een aantal jaartjes verschil zitten tussen ons, maar muzikaal zitten we op dezelfde golflengte. Lissa is een talent dat Vlaanderen moet koesteren en dat ik met dit duet hopelijk nog een duwtje in de rug kan geven.’

Lissa Lewis special guest tijdens ‘Rob 75' in Lotto Arena

Op tweede kerstdag is Rob de Nijs jarig en in 2017 wordt dat een verjaardagstaart met maar liefst 75 kaarsjes! Na zijn uitverkochte 'Rob 70’-concert in 2012, keert Rob de Nijs voor zijn 75ste verjaardag terug naar de Lotto Arena. Op zaterdag 9 december 2017 staat hij er samen met zijn liveband Pur Sang én verrassende gastartiesten. Lissa Lewis mag zich alvast opmaken voor een avondje Lotto Arena, want ze werd door Rob als ‘special guest’ uitgenodigd om op te treden tijdens zijn grootse verjaardagsconcert in Vlaanderen.

RobdeNijs2013_2Na de viering van m’n 70ste verjaardag in de Lotto Arena dacht ik al: jongens, laten we dit soort grote dingen beperken. Op m’n 75ste weet ik zeker dat het de laatste keer is dat ik in zo’n enorme concertruimte zal staan. Hoe je het draait of keert, dit soort van grootse concerten zorgt voor een gezonde stress. Mensen verwachten iets bijzonders en dat krijgen ze ook, alleen vind ik het voor mezelf een mooi moment om op m’n 75ste afscheid te nemen van de Lotto Arena. In de toekomst vind je mij vooral in de theaterzalen, maar eerst knallen we nog eens stevig in de Lotto Arena’, zegt Rob de Nijs enthousiast. De fans zullen in Antwerpen tijdens het verjaardagsconcert Rob 75 op hun wenken bediend worden en krijgen de grootste hits en bekendste liedjes van Rob voorgeschoteld. Van Malle Babbe, Jan Klaassen en Het werd zomer tot Ritme van de regen, Banger hart en ga zo maar verder. Het wordt één langgerekte marathon van zijn hits, waar ook het duet met Lissa Lewis De wereld draait door niet in mag ontbreken! 

'De wereld draait door', de nieuwe single van Lissa Lewis & Rob de Nijs is HIER verkrijgbaar op iTunes en kan je HIER beluisteren op Spotify!

Foto's: (c) William Rutten, (c) Globe Entertainment

1 reactie

nooit van gehoord. wie zijn deze wereld beroemde (sterren)?
11/07/17 22:49 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels