Deel via

Jef Neve enthousiast over Lekker Klassiek!

July 2017
Voor een unieke combinatie van klassieke muziek en heerlijke njam!-gerechten moet je op 26 augustus afzakken naar Boom. Studio 100 en De Schorre organiseren er het gloednieuwe festival Lekker Klassiek, een feest voor ál je zintuigen. Voor de artistieke leiding namen ze pianist-componist Jef Neve in de arm, die enkele straffe gezelschappen én solisten wist te strikken. Lees hier een leuk interview met Jef Neve!

Wie is Jef Neve?

Pianist en componist Jef Neve is een gevierde naam in ons Belgische muzieklandschap, maar ook in het buitenland neemt zijn carrière een hoge vlucht. In 2000 rondde hij de masteropleidingen Jazz en Klassieke piano af, en een jaar later sloot hij zijn specialisatiejaar Kamermuziek af met onderscheiding. Tijdens masterclasses werd hij onder andere geïnspireerd door Brad Mehldau, Martial Solal, Lew Tabackin, Billy Hart, Bill Carothers, Kenny Werner en Bruce Barth.

neveTijdens de eerste jaren na zijn opleiding speelde hij als freelance pianist zeer uiteenlopende genres. Zo speelde hij zowel met klassieke ensembles, voor theaterproducties, met het Filharmonisch Orkest van Vlaanderen, als met funk- en popbands als Get Ready! Sinds 2008 is hij regelmatig op internationale podia te zien als soloartiest of met het Jef Neve Trio. Hij bracht al verschillende albums uit met jazz en klassieke muziek, sleepte diverse prijzen in de wacht in binnen- en buitenland en werkte samen met onder andere Pascal Schumacher, Toots Thielemans, Gabriel Rios en Jamie Cullum. Daarnaast componeerde hij de filmmuziek voor bijvoorbeeld De helaasheid der dingen, Dagen zonder lief en In Vlaamse velden. (Foto: Jef Neve met njam-chefs Dominique Persoone en Roger van Damme)

Jef Neve en Lekker Klassiek

Dag Jef! Jij bent aangesteld als curator van Lekker Klassiek. Wat was je drijfveer om in dit project te stappen?

Ik heb er altijd al van gedroomd om naast jazz ook met klassieke muziek aan de slag te gaan. Als klein jongetje tekende ik mijn eerste ‘composities’ met Jef Amadeus Neve, moet je weten. (lacht)

Toen ik gevraagd werd om mee te werken aan een klassiek muziekfestival en dan nog als curator, moest ik geen twee keer nadenken.

Wat is volgens jou het grote verschil met andere klassieke festivals?

Al de muziek die je die dag zal horen heeft een unieke ziel, die soms ook het genre overschrijdt. Ik ben ervan overtuigd dat mensen meer dan eens verrast zullen zijn, ook die mensen die niet per se elke dag naar klassiek luisteren. Die ene oorwurm waar je al de hele tijd van denkt: van waar ken ik dat melodietje toch?, wel die ga je te horen krijgen! En nog veel meer natuurlijk.

Wat mogen we op het podium verwachten?

dirk

Alles! Letterlijk alle soorten formaties die je in de klassieke muziek vindt, komen aan bod: van operastemmen tot een groot koor, van een klein koperensemble tot een symfonisch orkest.

Zo zal maestro Dirk Brossé erbij zijn, en ook de prachtige stemmen van Anja Van Engeland en Ana Naqé zullen van de partij zijn. Ikzelf steek uiteraard ook de handen uit de mouwen, niet alleen achter de piano, maar deze keer ook als dirigent zowaar. (foto: Dirk Brossé)

Dat klinkt erg smakelijk allemaal. En van smakelijk gesproken: wat zijn jouw lievelingsklassiekers, muzikaal en in het bord?

Dat is een makkelijke: het 20ste pianoconcert van W.A. Mozart en steak béarnaise met frietjes!

Twee keer lekker! Dank voor dit gesprek en tot 26 augustus.

Reken maar, ik zal er zijn!

 

Dat Jef erg enthousiast is, dat merk je aan dit filmpje!

Lekker Klassiek

Je kan Jef aan het werk zien op 26 augustus in De Schorre in Boom tijdens Lekker Klassiek. Een uniek concept van Studio 100 en De Schorre dat klassieke muziek gebracht door topmuzikanten combineert met heerlijke njam!-gerechten. Geniet al kuierend doorheen het prachtige domein De Schorre van populaire, klassieke muziek, zowel op de 2 podia met een waaier aan klassieke optredens als doorheen het domein dankzij verrassend muzikaal straattheater. Voor de 2 podia verzamelde Jef Neve enkele straffe klassieke gezelschappen én solisten.

Naast het oor, worden ook de smaakpapillen verwend. Want tijdens het festival kan je ter plaatse bij de verschillende foodstands heerlijke gerechten bestellen op culinair hoogstaand niveau. Daar zorgen de topchefs van kookzender njam! voor zoals: Roger van Damme, Dominique Persoone, Michaël Vrijmoed, Peppe Giacomazza, Johan Segers en nog vele andere.

flyerZaterdag 26 augustus 2017, 16u tot 24u
Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom
Algemeen adres: Schommellei 1 – 2850 Boom
Uitgebreide informatie over de bereikbaarheid vind je op de website van Lekker Klassiek.

Tickets: € 25 in voorverkoop, € 30 aan de kassa

Tickets kan je bestellen via de onderstaande knop. 
Klik op 'Gebruik promotiecode', vul de promocode ‘Seniorennet’ in, mét hoofdletter. Klik op 'ok', vul het aantal tickets in dat je wilt bestellen en klik op 'volgende'.

SeniorenNetters die online bestellen, krijgen een gratis glaasje cava! Hiervoor kan je een bonnetje afhalen aan het ontmoetingspunt van SeniorenNet op het festival! 

Bestel tickets!

Lekker Klassiek is rolstoeltoegankelijk. Op parking 1 en 2 zijn verschillende aangepaste parkeerplaatsen voorzien. Ook zijn er aangepaste toiletten op het evenement en zijn alle podia bereikbaar via verharde wandelpaden. Aan de hoofdingang (Schommellei, via parking 1) is er een lift die tijdens het evenement gebruikt kan worden.

Meer informatie over Lekker Klassiek vind je hier. 

 

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels