Deel via

Semino Rossi deelt nieuwe succes-cd, ‘Ein Teil von mir’.

July 2017
Op z’n 55ste behoort Semino Rossi tot het ultieme kransje van populaire mannelijke schlagersterren die de voorbije 15 jaar een paar miljoenen albums hebben verkocht. Semino heeft z’n stempel gedrukt op de muziekwereld met 5 albums die allemaal goed waren voor een nummer 1-plaats in de Oostenrijkse charts en een top 3-notering in de Duitse en Zwitserse hitlijsten. Nu brengt hij een nieuwe cd uit!

Topper

semAan zijn muren hangen gouden, platina, tripel en dubbel platina cd’s en ook aan prijzen heeft hij geen gebrek: de Golden Henne, Die Golden Antenne, de Echo, Amadeus, Goldene Stimmgabel, Eins der Besten en ga zo maar door. ‘Semino is een veelwinnaar. Volgens mij heeft hij elke prijs die je als artiest in zijn genre kan winnen, ook effectief een of meerdere malen gewonnen door zijn unieke stemgeluid, zijn enorm charisma en uitstraling, en zijn uniek verhaal: een Argentijnse straatjongen die eerst in Spanje de hotels afschuimde op zoek naar werk. Later verzeilde hij in Oostenrijk waar hij z’n vrouw Gaby leerde kennen. Net toen hij er niet meer in geloofde, volgde op latere leeftijd de grote doorbraak en ondanks het succes is hij nog altijd diezelfde, dankbare jongen, twee voetjes op de grond en bereikbaar. De kracht van de orkaan Semino Rossi is nog bijlange niet uitgewerkt, want met z’n nieuwe cd “Ein Teil von mir” gaat hij terug naar z’n muzikale roots en bewijst de charmezanger eens te meer waarom hij na anderhalf decennium nog altijd aan de absolute wereldtop staat’, zegt Christophe Cumps namens Semino’s platenlabel Sony Music.

Ein Teil von mir

cdMet een nummer 1 in de Oostenrijkse charts en een top 3-notering in de Duitse en Zwitserse heeft Ein Teil von mir, het nieuwe studioalbum van Semino Rossi, een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het succesverhaal. ‘Het doet mij plezier dat mijn nieuwe single “Wir sind im Herzen jung” zo goed onthaald wordt. De fans zijn er gek op en ik moet zeggen dat ik het een van de mooiste liedjes vind op mijn nieuwe cd. Goh, ik heb inderdaad weer veel tijd en energie gestoken in de opnames. Het is een modern, dansbaar album geworden, wat vooral dicht bij mijn publiek staat. Tekst, melodie, gevoel: dat zijn zaken waar ik veel aandacht aan schenk. We zijn gegaan voor afwisseling; je vindt romantiek en temperament terug in de muziek en de meeste liedjes nodigen uit om mee te zingen. We hebben gekozen voor een moderne, eigentijdse productie. Ook de schlagermuziek is de voorbije jaren geëvolueerd. Naast “Wir sind im Herzen jung”, vind ik ook het openingsliedje “Zuhaus ist da wo man dich liebt” een voltreffer, net als het nummer “Ma Bonita”. Dat liedje heeft Maite Kelly geschreven. Ze vertelde me tijdens tv-opnames dat ze voor mij een romantisch liedje had geschreven. Ik hoorde de demo en ik was meteen verkocht. Ook leuk zijn “Deine Liebe ist wie Gold” en “Bella Marie”. Dat zijn titels die op mij op het lijf zijn geschreven, net als het dansbare “Königin der Nacht” of “Muy bien”. Ik heb ze allemaal met veel plezier ingezongen, de 14 muzikale pareltjes die je terugvindt op mijn nieuwe cd “Ein Teil von mir”.’

Van nu tot het einde van ’t jaar zit Semino in minstens 30 tv-shows. Volgende week is hij te gast in “Volle Kanne”, het populaire muziekprogramma van ZDF. We willen graag naar België komen voor een talkshow, waarom niet? Als het past in onze agenda zijn we daar. Trouwens, op 18 mei staan we met onze nieuwe Europese tournee terug in de Hasseltse Ethias Arena. Dat wordt de 4de keer en we kijken er nu al enorm naar uit’, zegt Nina, Semino’s manager.

Bekijk hier een leuk interview met Semino over zijn nieuwe album!

De nieuwe cd van Semino Rossi Ein Teil von mir is verschenen bij Sony Music. Hij is fysiek en digitaal te koop en te beluisteren via streaming.

Wil je Semino aan het werk zien? Dan kan je hier tickets kopen voor zijn concert op 18 mei in de Ethias Arena in Hasselt.

 

4 reacties

jonoju
Semino is mijn echte topfavoriet in dit genre. Ik heb hem van in het begin hoog ingeschat en gewaardeerd : zijn unieke warme stem, zijn charmes, zijn EENVOUD ook !
25/07/17 09:53 REAGEER
dacht dat hij veel jonger was, niet slecht, maar heb liever dj otzi en nik p
25/07/17 18:42 REAGEER
rikver
Als verantwoordelijke van de Belgische fanclub en in naam van al onze leden zij wij heel verheugd voor de aandacht die jullie schenken aan Semino Rossi.
Semino is een grote ster in het Duitse Schlagergenre die, ondanks zijn grote succes, met beide voeten op de grond is gebleven en steeds enorm veel aandacht schenkt aan zijn fans. Via zijn manager, mevrouw Nina Ranwig, konden we na het laatste concert in Hasselt een "meet and great" bekomen met hem. Er zijn weinig grote artiesten die, na een show van bijna 3 uur, nog een uur handtekeningen zullen uitdelen en nadien nog eens de nodige tijd willen besteden om met elke fan van onze club individueel op de foto te gaan en nog een woordje wil praten met hen.
Dit jaar, na het concert in het Duitse Hagen, hadden we weer de mogelijkheid om met de Belgische fans een groepsfoto te nemen. Natuurlijk neem je het wachten er gewoon bij en toen het zo ver was verontschuldigde Semino ons voor het feit dat wij hadden moeten wachten voor hem.
Wie doet hem dit na!!
Wie interesse heeft in de Belgische fanclub kan terecht op : semino@telenet.be
25/07/17 22:45 REAGEER
tof voor jullie toch :)
27/07/17 03:49 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels