Deel via

Canadees-Belgische superster Lara Fabian lanceert nieuwe cd

July 2017
Het hing al een tijdje in de lucht, maar het is nu pas officieel: Lara Fabian brengt op 6 oktober een nieuwe cd uit, ‘Camouflage’. Het wordt opnieuw een Engelstalig album, dat voorafgegaan wordt door de single ‘Growing Wings’, die volgende week (4 augustus) al verschijnt. Op de dag van de single-release kunnen de fans Lara’s nieuwe cd beginnen voorbestellen via iTunes, Amazon …

13de album 

Met meer dan 20 miljoen verkochte cd’s wereldwijd en een recent verschenen en met platina bekroonde Franse album Ma vie dans la tienne (november 2015), behoort Lara Fabian nog altijd tot één van onze meest succesvolle Belgische artiesten aller tijden. Binnenkort voegt de sympathieke Lara een nieuw hoofdstuk toe aan haar muziekgeschiedenis, wanneer ze met Camouflage haar 13de studioalbum uitbrengt. Het wordt opnieuw een Engelstalig album, met 12 nummers die Lara zelf schreef en waarvoor ze samenwerkte met de bekende Zweed Moh Denebi en de Amerikaanse Sharon Vaughn.

Lara: ‘Het album is opgenomen en geproduced in drie wereldsteden; StockholmLos Angeles en Brussel. Alle songs zijn door de studiohanden gegaan van Zweeds awardwinnaar Moh Denebi, een man die mee aan de basis ligt van de huidige, succesvolle moderne Zweedse pop-sound, een muziekstijl die momenteel de Amerikaanse en Europese hitlijsten domineert.’ 
 
Net als Moh, won ook de Amerikaanse singer-songwriter Sharon Vaugh talrijke prijzen, onderscheidingen en awards. Zo schreef ze in het verleden nummers voor diverse pop- en countryartiesten, waaronder Willie Nelson en Dolly Parton, maar ook voor Agnes en Boyzone schreef ze enkele hits. Uit respect en waardering voor haar grote muzikale bijdrage aan de Amerikaanse countrymuziek, werd Sharon dit jaar door de Nashvill Songwriters Foundation opgenomen in hun legendarische Hall of Fame.

Camouflage

Over haar nieuwe cd is Lara uiteraard erg enthousiast. ‘”Camouflage” is niet alleen de titel van de cd, maar het is ook een verwijzing naar een bijzondere albumtrack. Ja, de opnames zijn goed verlopen. De songs die ik heb ingezongen gaven mij de kans om mijn stemgeluid te combineren met een sterke productie. Dat laatste is een mix geworden van electropop, gecombineerd met klassiek orchestrale invloeden. “Camouflage” heeft de sound gekregen die wij wilden creëren: modern, eigentijds, maar ook tijdloos.’
 
Om al in de Camouflage-sfeer te komen, lanceert Lara op 4 augustus de eerste single van haar nieuwe cd, Growing Wings. Het lied is de voorbode van haar album met verrassende remixen, waar Fabian de verrassende Offer Nissim voor wist te strikken. 

Lara Fabian

Lara Fabian en Engelstalige muziek zijn een perfecte combinatie. Haar eerste album uit 1999 werd een internationaal succes. Het album, waar gereputeerde producers Glen Ballard en Walter Afanasieff aan meewerkten, bestond alleen maar uit nummers die de hoogste plekken in de hitlijsten bereikten; I Will Love Again deed het zo bijzonder goed, dat Lara ermee de eerste plek bereikte in de Amerikaanse Billboard Hot Dance Chart. Ook andere titels, zoals Adagio, Love by Grace en Broken Vow, waren in verschillende landen een succes of werden er door verschillende artiesten (o.a. Barbara Streissand, Josh Groban) prachtig gecoverd. Na het eerste internationale succes kwam Lara in 2004 met een 2de Engelstalige album, A Wonderful Life. Op die cd stonden o.a. Review my kisses (geschreven door Desmond Child), I Guess I Loved You en No Big Deal. De dancepopsong I Am Who I Am werd dankzij de Hex Hector-remix een underground clubhit. 
 
hoesIn 2009 bracht Lara Every Woman In Me uit, een akoestisch coveralbum waarbij de zangeres teruggreep naar liedjes en artiesten die haar sinds haar jeugdjaren inspireerden.
 
Vanaf 4 augustus kan het nieuwe Lara Fabian-album Camouflage besteld worden bij iTunes, Amazon ... De cd verschijnt internationaal op 6 oktober op Lara’s eigen muzieklabel 9 Productions en wordt in België gepromoot door Upstars en verdeeld door Warner Music Benelux.
 
In februari 2018 geeft Lara op Amerikaanse bodem de aftrap voor haar Camouflage World Tour. Met haar nieuwe album én haar bekendste hits geeft ze wereldwijd 40 concerten. Het laatste optreden is voorzien in juni in de Zenith in Parijs. 

1 reactie

Hihi, wie is die kip? Nooit van gehoord ;)
1/08/17 19:34 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels