Deel via

Dirk Brossé en Jef Neve op Lekker Klassiek: 2 kleppers in hun vak!

Op zaterdag 26 augustus organiseren Studio 100 en De Schorre een gloednieuw festival: Lekker Klassiek. Curator Jef Neve kon niemand minder dan Dirk Brossé strikken om het grootse slotconcert te dirigeren. Daarnaast raakte bekend dat Jef Neve een nieuw kamerorkest heeft opgericht. Uiteraard zal dat orkest ook spelen tijdens Lekker Klassiek. Bestel hier je tickets!

Wie is Dirk Brossé?

Dirk Brossé, geboren te Gent in 1960, is een veelzijdig componist en een gerespecteerd dirigent op de internationale muziekscène. Hij dirigeerde zowel in binnen- als buitenland toporkesten zoals deFilharmonie, het orkest van de Vlaamse Opera, The London Symphony Orchestra, The London Philharmonic Orchestra, l’ Orchestre de la Suisse Romande, The Philharmonic Orchestra of Shanghai, het KBS Symphony Orchestra van Zuid-Korea en vele andere. Momenteel is hij Music Director van ‘The Chamber Orchestra of Philadelphia’ en muziekdirecteur van het Filmfestival Gent. Hij componeerde muziek voor talloze films en musicals.

Het was dan ook met grote trots dat curator Jef Neve mocht aankondigen dat het slotconcert van Lekker Klassiek zal gedirigeerd worden door maestro Dirk Brossé. Jef Neve: ‘Ik heb bewust voor Dirk Brossé gekozen omdat ik 100% vertrouwen in hem heb. We werken trouwens al heel lang samen. Zo dirigeerde hij de opname van mijn 2e pianoconcerto.’

Dirk Brossé: ‘Ik was enorm blij verrast dat Jef me vroeg om het slotconcert te dirigeren. “Lekker Klassiek” belooft een heel mooie avond vol klassieke topmuziek te worden!’

Nieuw orkest

Neve heeft ook een nieuw kamerorkest opgericht, dat voorlopig nog door het leven gaat als ‘Jef Neve Kamerorkest’. Jef Neve komt voor het eerst naar buiten als dirigent van klassiek werk, met zijn eigen kamerorkest. Hij werkt al verschillende jaren achter de schermen met dit orkest, om bijvoorbeeld de prachtige soundtracks van In Vlaamse Velden en Sprakeloos in te blikken. Het orkest is samengesteld uit allemaal topmuzikanten, die ook in verschillende andere orkesten actief zijn.

liebrechtNu treedt Jef Neve voor het eerst naar voren als dirigent van dit orkest, en hij neemt direct een grote uitdaging aan. Hij zal namelijk het 21ste pianoconcert van Mozart, zijn lievelingscomponist, dirigeren, met niemand minder dan Liebrecht Vanbeckevoort als solist! Daarnaast dirigeert hij ook nog de 40e symfonie (je kent ongetwijfeld de themamelodie) van diezelfde componist. Daarbovenop zal hij, samen met Liebrecht, met 2 piano’s tegelijk dus, ook het Carnaval des Animaux van Camile St.-Saëns uitvoeren. Een heuse krachttoer dus! (Foto: Liebrecht Vanbeckevoort)

Lekker Klassiek

Je kan Jef en Dirk aan het werk zien op 26 augustus in De Schorre in Boom tijdens Lekker Klassiek. Een uniek concept van Studio 100 en De Schorre dat klassieke muziek gebracht door topmuzikanten combineert met heerlijke njam!-gerechten. Geniet al kuierend doorheen het prachtige domein De Schorre van populaire, klassieke muziek, zowel op de 2 podia met een waaier aan klassieke optredens als doorheen het domein dankzij verrassend muzikaal straattheater. Voor de 2 podia verzamelde Jef Neve enkele straffe klassieke gezelschappen én solisten.

Naast het oor, worden ook de smaakpapillen verwend. Want tijdens het festival kan je ter plaatse bij de verschillende foodstands heerlijke gerechten bestellen op culinair hoogstaand niveau. Daar zorgen de topchefs van kookzender njam! voor zoals: Roger van Damme, Dominique Persoone, Michaël Vrijmoed, Peppe Giacomazza, Johan Segers en nog vele andere.

flyerZaterdag 26 augustus 2017, 16u tot 24u
Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom
Algemeen adres: Schommellei 1 – 2850 Boom
Uitgebreide informatie over de bereikbaarheid vind je op de website van Lekker Klassiek.

Tickets: € 25 in voorverkoop, € 30 aan de kassa

Tickets kan je bestellen via de onderstaande knop. 
Klik op 'Gebruik promotiecode', vul de promocode ‘Seniorennet’ in, mét hoofdletter. Klik op 'ok', vul het aantal tickets in dat je wilt bestellen en klik op 'volgende'.

SeniorenNetters die online bestellen, krijgen een gratis glaasje cava! Hiervoor kan je een bonnetje afhalen aan het ontmoetingspunt van SeniorenNet op het festival! 

Bestel tickets!

Lekker Klassiek is rolstoeltoegankelijk. Op parking 1 en 2 zijn verschillende aangepaste parkeerplaatsen voorzien. Ook zijn er aangepaste toiletten op het evenement en zijn alle podia bereikbaar via verharde wandelpaden. Aan de hoofdingang (Schommellei, via parking 1) is er een lift die tijdens het evenement gebruikt kan worden.

Meer informatie over Lekker Klassiek vind je hier. 

 

1 reactie

wildlife
No tickets, no pence !!!!!
1/08/17 19:30 REAGEER

Login Registreer

  • Login met Facebook
  • Login met Google

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels