Ingrediënten
- 600 gram maïskorrels
- 2 bosuien
- 1 teentje knoflook
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 bouillonblokje
- 250 ml water
- sap van 1 limoen
- 50 gram fetakaas
- olijfolie
topping:
- zure room
- chilivlokken
- bosui
Receptinformatie
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Aantal personen: 2-3
Benodigdheden
grote steelpan (let op dat die krasvast is, want je gaat erin mixen; pureer de soep anders in de blender)
staafmixer
Instructies
- Snijd het wit van de bosui fijn. Snijd het groene gedeelte in ringen en bewaar dit apart.
- Snijd de knoflook grof.
- Giet olie in de pan en fruit de bosui en de knoflook.
- Voeg paprikapoeder en maïs toe. Bak enkele minuten en voeg dan limoensap, water en een bouillonblokje toe.
- Kook op laag vuur gedurende circa 10 minuten. Voeg op het einde fetakaas toe en pureer vervolgens tot een gladde soep.
- Dien de soep op met de toppings naar keuze.
Ben je ook zo'n fan van de Mexicaanse keuken? Of wil je wel eens iets nieuws op tafel toveren?
Probeer dan eens deze verrassende Mexicaanse lasagne, traaggegaarde Barbacoa of Mexicaans stoofvlees of deze gevulde omelet!
1 reactie