Deel via

Duik eens in de Mexicaanse keuken met deze overheerlijke maïssoep!

August 2017
Foodblogger Judith Pagrach is dol op de Mexicaanse keuken. Vrolijke gele maïskorrels passen hier perfect bij, dus ging ze deze keer voor een lekkere maïssoep. In Mexico gebruiken ze meestal verse maïskolven, maar voor het gemak is dit recept met maïs uit blik. Je kan natuurlijk ook verse maïs gebruiken, het is er het perfecte seizoen voor!

Ingrediënten

  • soep1600 gram maïskorrels
  • 2 bosuien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 bouillonblokje
  • 250 ml water
  • sap van 1 limoen
  • 50 gram fetakaas
  • olijfolie

topping:

  • zure room
  • chilivlokken
  • bosui

Receptinformatie

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Aantal personen: 2-3

Benodigdheden

grote steelpan (let op dat die krasvast is, want je gaat erin mixen; pureer de soep anders in de blender)
staafmixer

Instructies

  1. Snijd het wit van de bosui fijn. Snijd het groene gedeelte in ringen en bewaar dit apart.
  2. Snijd de knoflook grof.
  3. Giet olie in de pan en fruit de bosui en de knoflook.
  4. Voeg paprikapoeder en maïs toe. Bak enkele minuten en voeg dan limoensap, water en een bouillonblokje toe.
  5. Kook op laag vuur gedurende circa 10 minuten. Voeg op het einde fetakaas toe en pureer vervolgens tot een gladde soep.
  6. Dien de soep op met de toppings naar keuze.

Smakelijk!

barbacoaBen je ook zo'n fan van de Mexicaanse keuken? Of wil je wel eens iets nieuws op tafel toveren?


Probeer dan eens deze verrassende Mexicaanse lasagne, traaggegaarde Barbacoa of Mexicaans stoofvlees of deze gevulde omelet

Auteur: Judith Pagrach

1 reactie

yummie :)))
8/08/17 22:45 REAGEER

Login Registreer

Judith Pagrach

Foodblogger
Foodblogger
Een liefde voor lekker eten is haar met de paplepel ingegoten en zij staat dan ook graag in de keuken. Oude klassiekers of experimenten, alles krijgt een eigen twist. Haar missie is om mensen bewust te laten worden van wat ze eten en te laten zien dat koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Naast haar eigen foodblog schrijven, werkt ze als marketingconsultant, reist ze graag en doet ze aan CrossFit.

Meer artikels van Judith Pagrach

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels