Deel via

E-commerce jaagt verkoop bestelwagens omhoog

E-commerce stut de resultaten van de postbedrijven. Dat blijkt uit de cijfers die bpost en PostNL recent publiceerden. Achter het succes van e-commerce gaat ook een heuse logistieke beweging schuil die in het straatbeeld een gezicht krijgt met de vele bestelwagens die de 'last mile' naar de klant voor hun rekening nemen. En dat ze met veel zijn blijkt uit de cijfers van ACEA (European Automobile Manufacturers Association).

In de Europese Unie rijden momenteel zo’n 29 miljoen zogeheten ‘light commercial vehicles’ rond. Daarvan werden er in 2016 1,9 miljoen ingeschreven, hetzij een toename met 12% tegenover een jaar eerder. Na de eerste zes maanden van 2017 staat de teller al op 1,014 miljoen en is er sprake van een groei met 4,7%. De groei wordt vooral afgeremd door het VK (-3,7%) want in alle andere belangrijke EU-markten is sprake van een sterke groei. Met Spanje (+16,3%) als uitschieter.

De Europese Unie telt niet minder dan 39 fabrieken waar bestelwagens van de band rollen. De productie kwam in 2016 uit op 2,2 miljoen. Die vinden trouwens ook hun weg buiten de Europese Unie. In 2016 werden er 347.108 uitgevoerd, goed voor een tegenwaarde van 4 miljard euro.

Meer informatie over beleggen vind je op de website van VFB, de Vlaamse Federatie van Beleggers: www.vfb.be.

0 reacties

Login Registreer

  • Login met Facebook
  • Login met Google

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels