Deel via

Op uitstap naar Dendermonde met de mailgroep Fotografie!

Voor de tweede uitstap van 2017 namen mentor Zaika en haar echtgenoot Arthur de flitsende fotografen mee naar het Oost-Vlaamse Dendermonde. Ze brachten een bezoek aan de Ros Beiaardstad en haar omliggende natuur. Het werd een gezellige dag onder vrienden, met indrukwekkende foto’s tot gevolg. Lees hier hun prachtige relaas!

Ros Beiaardstad

rosDinsdag 13 juni 2017. Vandaag trokken we met z’n allen naar Dendermonde, een stad aan de samenvloeiing van de Schelde en de Dender. Een belangrijk aspect van de Dendermondse folklore is het Ros Beiaard. Het hoofd van dit houten paard torent maar liefst 4,85 meter boven de grond uit; met de sierpluim bij bereikt het paard zelfs een hoogte van 5,80 meter. Eens om de tien jaar wordt het paard onder massale belangstelling door de stad gedragen. Arthur bracht ons eerst naar het oorspronkelijke stenen standbeeld, waarna we op de rotonde een moderner metalen exemplaar te zien kregen.

Vlakbij de rotonde zagen we ook de Brusselse Poort, die vanaf de 14de eeuw deel uitmaakte van de vestingwallen van de stad.

Het begijnhof was ons volgende doel. Het Sint-Alexiusbegijnhof met 61 zeventiende-eeuwse huisjes en een kapel uit 1927 prijkt sinds 1998 op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

boske32 lieljan19 Tuur1

Hierna wandelden we richting de Grote Markt. Dit marktplein, met zowel middeleeuwse panden als herenhuizen in neotraditionele stijl, staat bekend als een van de mooiste en gezelligste van het land. Het plein werd volledig autovrij gemaakt, heraangelegd en in juli 2004 plechtig in gebruik genomen. Een bronzen palmboom met de naam ‘Coconut voor Dendermonde’ werd een jaar later aan het geheel toegevoegd.

roland195220Voor het middagmaal was een plaatsje gereserveerd op het terras van restaurant Den Ommeganck, meer dan een aanrader voor een uitstap met groepen. We kregen een volledig menu voorgeschoteld voor een kleine prijs. Het was dan ook zeer aangenaam om van de lekkere maaltijd te kunnen genieten met uitzicht op deze mooie markt.

Na nog een kleine tocht door het centrum van de stad, trokken we in de namiddag naar een stukje natuurgebied aan de Brusselse Forten. Oorspronkelijk maakten deze Brusselse Forten deel uit van de stadswallen aan de rand van de stadskern. De indrukwekkende vijver van 5 ha straalt een rust uit die velen kan bekoren. De schaduw van de bomen bracht een welkome verfrissing op deze zonovergoten dag.

eddy60 henlo18

Arthur bracht ons tenslotte terug naar het stationsplein, waar de deelnemers die dat wensten nog konden genieten van een verfrissend drankje. De perfecte afsluiter van weer een meer dan geslaagde dag, waarop de oude getrouwen elkaar konden weerzien. Het was ook zeer aangenaam om kennis te maken met een paar sympathieke nieuwkomers in de groep, en om een paar leden terug te zien die we al een tijdje hadden moeten missen.

Dus zeker voor herhaling vatbaar. Tot in september voor onze laatste uitstap van het seizoen!

Henlo en Zaika

Alle foto's bekijken

1 reactie

Roland1946
Dikke proficiat Henri en Lieve voor dit prachtig verslag
8/08/17 08:42 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels