Deel via

Vlaams ondernemersbloed: Duizendblad

Planten bieden een massa kleuren, texturen, smaken en aroma’s. Maar slechts een fractie van alle mogelijkheden haalt het doorsnee bord of boeket. Jammer, niet? Daarom zet Duizendblad in op diversiteit. Met veel liefde en met respect voor de natuur en de mensen rondom hen telen ze allerhande kruiden en bloemen volledig biologisch. Met hun rijke aanbod inspireren ze zowel chefs als floristen, en wie weet ook jou binnenkort!

Diversiteit troef

Duizendblad is een tuinbouwbedrijf dat inzet op diversiteit. Want zeg nu zelf: dat we altijd hetzelfde eten is toch doodjammer? Kruiden en bloemen in allerlei geuren, kleuren en smaken inspireren chefs tot creatiever koken en laten jou gevarieerder eten. Bij Duizendblad telen ze op net geen hectare grond een origineel assortiment kruiden en eetbare bloemen: van ananassalie tot zeevenkel.

kruidenZe doen dat bovendien biologisch, verkopen lokaal en werken met de seizoenen. ‘We willen vooral in de praktijk laten zien dat die aanpak werkt en geweldige producten oplevert’, zegt zaakvoerster Yo De Beule. ‘We gaan voor écht eten zonder nevenwerkingen voor het klimaat. Chefs laten zich graag inspireren door ons rijke aanbod aan smaken en zien al snel dat elk seizoen iets te bieden heeft.’ Duizendblad is inmiddels in Brussel en het Pajottenland uitgegroeid tot een begrip bij chefs met smaak en de goesting om met lokale, seizoensgebonden producten te werken.

Een geurige kruidenpauze

Enkele zomers geleden begonnen ze bij Duizendblad heel klein met het drogen van de overvloedige oogst. Al snel was er een bescheiden assortiment kruidenthees en kruidenzouten dat jaar na jaar groeide. ‘De droogkast die we zelf bouwden was tot nog toe de maat van onze productie’, legt Yo De Beule uit. ‘Nu de vraag is toegenomen en zelfs buitenlandse theeblenders interesse tonen, willen we hier verder in groeien. De planten zijn er, we krijgen ze alleen niet snel genoeg gedroogd.’

Pionieren met biobloemen

bloemDit voorjaar maakte Duizendblad een lang gekoesterde droom waar: ze gingen biosnijbloemen telen voor hun restaurantklanten. ‘Net als bij de kruiden is het aanbod op de markt beperkt’,  legt Yo De Beule uit. Nu iedereen stilaan begint in te zien dat een doorsnee boeket een zware ecologische prijs heeft, was de vraag naar lokale, biobloemen van het seizoen onverwacht groot. ‘Maar een faire bloem moet vooral ook mooi zijn. Klanten willen de kans krijgen om iets te doen voor het milieu, terwijl ze volop van het leven genieten. Daar willen wij voor zorgen.’

Om verder te groeien wil Duizendblad:

  • het volume van de gedroogde producten verhogen met een droogruimte op zonne-energie;
  • het biobloemensegment verder uitbouwen;
  • zorgen voor meer beschutting met extra tunnelserres.

loho


Voor de financiering via een winwinlening komt WinWinner.be met een geweldig initiatief tussenbeide. Heb jij interesse om te investeren in deze ambitieuze start-up? Neem een kijkje op winwinner.be.

1 reactie

wildlife
zo mooi :)
16/08/17 00:36 REAGEER

Login Registreer

  • Login met Facebook
  • Login met Google

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels