Deel via

Grootse Queen-show komt naar Antwerpen en Oostende

August 2017
Freddie Mercury mag dan in november al 26 jaar overleden zijn, nog steeds is hij één van de populairste artiesten uit de muziekgeschiedenis, zeker als je ziet hoe de muziek van zijn iconische rockband Queen nog steeds massaal wordt gekocht en gestreamd. Queen is hot en dankzij de unieke theatershow ‘I Want To Break Free’ krijg je nog één keer de kans om mee te zingen met Queen-hits als ‘Bohemian Rhapsody’, ‘We Will Rock You’ en ‘We Are The Champions’.

I Want To Break Free

‘”I Want To Break Free” toont je een minutieus nagebouwd decor, zoals het te zien was in de jaren tachtig tijdens de grote stadionconcerten waarmee Queen gigantisch veel succes had. Alle hits van Queen, gecombineerd met het solowerk van Freddie Mercury, komen aan bod in de twee uur durende voorstelling. Beroemde scènes uit de videoclips en het leven van Freddie, extravagante kostuums en attributen, je ziet het allemaal tijdens de voorstelling. Deze show klinkt niet alleen als Queen, maar ziet er ook uit als Queen, zonder dat het een parodie wordt’, klinkt het bij de organisatie. 

I Want To Break Free - foto 1 (c) Robin KamphuisDe rol van Freddie Mercury wordt tijdens ‘I Want To Break Free’ ingevuld door de Nederlandse leadzanger Timothy Drake, één van de betere (hard)rockzangers van Nederland. ‘Freddie Mercury had een stembereik van vier octaven, wat heel uitzonderlijk is voor een mannelijke zanger. Het heeft me veel tijd en energie gekost om zijn niveau te halen, maar als ik zie hoeveel complimenten we van het publiek krijgen met deze unieke theatershow, dan weet je dat het harde werk rendeert. We hebben met deze tributeshow al veel landen bezocht, maar België was daar nog niet bij. Daar komt nu eindelijk verandering in: zaterdag 16 juni spelen we in de Antwerpse Stadsschouwburg en één week later, op zaterdag 24 juni, staan we in het Kursaal van Oostende. Ik heb zin om de mensen tot tranen toe te ontroeren, want deze Queen-show is echt fantastisch. “I Want To Break Free” is een echte aanrader voor elke Queen-liefhebber die klaar is voor een nostalgische avond met alleen maar herkenbare nummers, gebracht door een liveband.’

Op het grote videoscherm worden sfeerbeelden getoond: foto’s, teksten en livebeelden die het verhaal achter Freddie Freddie en Queen vertellen. Daarnaast is er een speciale gastrol weggelegd voor Linda Kinsbergen, die met haar ongelofelijke gelijkenis, zowel qua uiterlijk als stem, de rol van Montserrat Caballé vertolkt in het epische Barcelona. Ook wijlen David Bowie komt nog één keer terug om samen met Freddie Under Pressure te zingen.

I Want To Break Free

posterTickets voor I Want To Break Free op zaterdag 16 juni in de Antwerpse Stadsschouwburg kan je bestellen op www.teleticketservice.com of op 070/345.345 (Max. €0,30/min). Op zaterdag 24 juni kan je de show bijwonen in het Kursaal in Oostende. Tickets hiervoor bestel je op www.ticketmaster.be of op 0497/318455.

Cast:

Timothy Drake - Freddie Mercury
Linda Kinsbergen – Montserrat Caballé
Kristian Salisbury – David Bowie
Jouke Westerhof – Brian May

 Foto's: (c) Robin Kamphuis

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels