Deel via

Gözleme met gehakt, feta en peterselie

Probeer jij soms een gerecht klaar te maken uit een andere keuken? Gözleme, bijvoorbeeld, zijn een soort Turkse pannenkoeken of wraps met een lekkere vulling erin. Makkelijk, snel en heerlijk verrassend. Foodblogger Judith Pagrach koos voor een lekkere vulling met kipgehakt, feta en peterselie. En natuurlijk de nodige kruiden voor de authentieke smaak.

Ingrediënten

 Deeg:

  • 280 gram witte tarwebloem
  • 75 ml water
  • 120 gram volle yoghurt
  • snuifje zout

 Vulling:

  • goz11 sjalotje (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 300 gram kipgehakt (of ga voor runder- of lamsgehakt)
  • 3 el tomatenpuree
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/8 tl zwarte peper
  • 150 gram fetakaas
  • 15 gram platte peterselie (fijngehakt)

Receptinformatie

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Aantal personen: 2

Benodigdheden

koekenpan
grillpan (of gebruik de koekenpan)
deegroller
keukenmachine met deeghaak (optioneel)

Instructies

  1. Meng de bloem, yoghurt, het water en zout in de keukenmachine tot een deeg. Heb je geen keukenmachine? Doe dat dan met de hand. Maak er een mooie deegbal van en laat die in de kom rusten.
  2. Maak intussen de vulling.
  3. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en giet olie in de pan. Fruit het sjalotje en de knoflook en voeg het gehakt toe.
  4. Bak het gehakt rul en voeg vervolgens paprikapoeder, komijn, tomatenpuree en zwarte peper toe. Bak enkele minuten en draai dan het vuur uit.
  5. Verkruimel de fetakaas en meng door het gehakt heen, gevolgd door de fijngesneden peterselie.
  6. Verdeel het deeg in 4 stukken.
  7. Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg dun uit.
  8. Zet de grillpan op hoog vuur en leg hier het deeg op. Leg op één helft de vulling en houd daarbij de randen vrij. Klap de gözleme dicht.
  9. Bak de gözleme circa 3 minuten en draai hem dan voorzichtig om. Bak ook aan de andere kant in enkele minuten gaar.

Smakelijk!

Auteur: Judith Pagrach

1 reactie

wildlife
ziet er lekker uit, yummie :)))))
5/09/17 23:09 REAGEER

Login Registreer

Login met

Judith Pagrach

Foodblogger
Foodblogger
Een liefde voor lekker eten is haar met de paplepel ingegoten en zij staat dan ook graag in de keuken. Oude klassiekers of experimenten, alles krijgt een eigen twist. Haar missie is om mensen bewust te laten worden van wat ze eten en te laten zien dat koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Naast haar eigen foodblog, werkt ze op de marketingafdeling voor een verzekeraar en doet ze aan CrossFit.

Meer artikels van Judith Pagrach

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels

U kent SeniorenNet al,

Maar SeniorenNet wil jou leren kennen

please make me pretty Benny!!

mij niet meer vragen = cookie