Deel via

Ruben Van Keer wordt Mozart in grootse spektakelmusical

Het internationaal gelauwerde spektakel ‘Mozart! – de Musical’ zoomt in op de complexe, getormenteerde ziel van de briljante artiest en rockster avant la lettre. Na een intense casting werd de jonge Belgische musicalacteur Ruben Van Keer (27) gekozen door het internationale productieteam om de rol van Mozart te spelen in de Nederlandstalige bewerking. Dirk Brossé heeft de muzikale leiding voor zijn rekening genomen, en de prachtige livemuziek wordt gebracht door een 17-koppig orkest.

Mozart! – de Musical

Na Elisabeth en Dans der Vampieren, presenteert Music Hall in samenwerking met Vereinigte Bühnen Wien vanaf 10 december 2017 de Nederlandstalige bewerking van de internationaal gelauwerde spektakelmusical Mozart! in Stadsschouwburg Antwerpen. Sinds de première in 1999 te Wenen, werd Mozart! – de Musical al opgevoerd in acht landen, zes talen en kwamen er al meer dan 2,2 miljoen bezoekers kijken. 

MOZART!_Vienna_2015_©_VBW_Deen_van_Meer_07‘We zetten hoog in met "Mozart! – de Musical" en zijn vereerd dat een internationaal gerenommeerd productiehuis als Vereinigte Bühnen Wien Music Hall de kans en het vertrouwen geeft om hun fabelachtige voorstelling in België op de planken te brengen. Met Ruben Van Keer als Mozart, geven we een jong, Belgisch toptalent de kans om zich verder te ontwikkelen en te manifesteren in de musicalwereld. Dit is een productie van wereldniveau, in de grootorde van "Les Misérables" en "The Phantom Of The Opera". Daarom hebben we met Dirk Brossé als muzikaal leider ook een wereldtopper aan boord gehaald, alles MOET absoluut top zijn, we willen het publiek overdonderen!’, aldus Geert Allaert, CEO Music Hall.

Ruben Van Keer neemt de rol van Mozart op zich in de Nederlandstalige bewerking van deze grootse spektakelmusical. Voor Ruben, die eind augustus nog schitterde op de Londense West End in de musicalversie van Bat Out Of Hell, betekent de rol van Mozart niet alleen zijn eerste hoofdrol in eigen land, maar het is meteen ook een unieke kans om zich eindelijk te tonen aan het Belgische publiek. 

Ruben Van Keer: ‘Ik ben heel blij met deze prachtige rol. Het is een rol die al een tijdje op mijn verlanglijstje stond. Het gaat snel; op 22 augustus speelde ik m'n laatste voorstelling van de musical "Bat Out Of Hell" in Londen en nu ben ik al in België om me voor te bereiden, en me daarna volop te smijten in de internationale topproductie "Mozart! - de Musical". Het worden alleszins drukke tijden, maar klagen doe ik absoluut niet. Ik kijk er enorm naar uit om mij te kunnen tonen aan het Belgische publiek, want tot nu toe heb ik nog nooit een grote hoofdrol gespeeld in eigen land. Na mijn masteropleiding in Londen ben ik zowat recht van de schoolbanken in "Bat Out Of Hell" terechtgekomen. Ik ga er alleszins alles aan doen om een sterke Mozart neer te zetten en het enorme vertrouwen dat ik krijg van Music Hall en Vereinigte Bühnen Wien niet te beschamen.’

Het verhaal

Mozart! – de Musical vertelt het verhaal van de wereldvermaarde Oostenrijkse componist Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791). Niet de platgetreden paden over het muzikale genie worden bewandeld, wel krijgt het publiek een intrigerend coming-of-agedrama voorgeschoteld, dat het exceptionele talent toont als een complex en ambigue karakter, gekweld door z’n eigen genialiteit, worstelend met de wrede uitdagingen van het alledaagse leven.

Mozart, rockster in een rococowereld

MOZART!_Vienna_2015_©_VBW_Deen_van_Meer_24W.A. Mozart wordt vaak omschreven als een rockster avant la lettre. Hij leefde intens, kort, was eigenzinnig, anti-establishment en genoot volop van de geneugten des levens. Dat ging natuurlijk lijnrecht in tegen de destijds heersende normen en waarden van de elitaire kringen, waarin hij door zijn uitzonderlijke capaciteiten beland was. Mozart voelde zich als artiest niet meer dan een lakei die ten dienste van de adel moest staan, gevangen in een keurslijf van verwachtingen. Maar in hem brandde het verlangen naar artistieke en persoonlijke vrijheid, om zijn eigen leven te leiden, te dromen, drinken, kaart te spelen en de liefde te ontdekken.
 
Deze onverenigbare clash van stijlen vormt de rode draad in Mozart! – de Musical en wordt ook ondersteund door de muziek. Krachtige, moderne muziekstijlen, zoals ballades, ragtime en zelfs rocknummers, worden afgewisseld met originele, subtiele rococothema’s van Mozart.
 
Deze verbluffende musical focust niet op de mythe Mozart, maar toont de legendarische componist als een fragiel, tastbaar persoon. Een man van vlees en bloed, die worstelt om zich te verlossen van zijn liefhebbende, maar tirannieke vader, van de maatschappij en de verwachtingen.

afficheMozart! - de Musical

Aantal bezoekers wereldwijd: 2,2 miljoen
Aantal shows: 2.200
8 landen: Oostenrijk, China, Tsjechië, Duitsland, Hongarije, Japan, Zuid-Korea, Zweden
6 talen: Tsjechisch, Duits, Hongaars, Japans, Koreaans, Zweeds

Mozart! – de Musical vanaf zondag 10 december in Stadsschouwburg Antwerpen.
Tickets & info: www.musichall.be 

Leeftijd: vanaf 9 jaar
Een productie van Music Hall TS

Scènefoto's: productie Wenen (c) VBW - Deen Van Meer

0 reacties

Login Registreer

  • Login met Facebook
  • Login met Google

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels