Deel via

Virtuele munten dingen naar de gunst van beleggers

De sterke koersstijging van de digitale munteenheid bitcoin heeft het onderwerp ‘cryptocurrencies’ onder de aandacht van beleggers gebracht. In een jaar tijd is de waarde van de bitcoin met maar liefst een factor acht gestegen. In augustus dit jaar is de digitale munt door de grens van 4000 dollar geschoten.

Bitcoin wordt inmiddels door steeds meer bedrijven geaccepteerd als betaalmiddel. De waardestijging heeft de munt echter ook op het menu van beleggers gezet. En niet alleen bitcoin. Steeds meer concurrerende cryptovaluta (onder andere ether, ripple en litecoin) dingen naar de gunst van beleggers. De hooggespannen verwachtingen over bitcoin hebben veel te maken met de schaarste van de munt. Er is hier geen centrale bank die oneindig geld kan bijdrukken of op een andere manier de waarde van de munt kan beïnvloeden.

Bitcoins zijn jong en dat kan ook nadelen met zich meebrengen. Uiteraard bestaat er enorm veel potentie in dit betaalsysteem, maar het is nog niet mogelijk om het overal te gebruiken als betaalmethode. Daarom is er nog veel ruimte voor verbetering.

Of deze virtuele munteenheid het zal volhouden in een wereld vol financiële invloeden en ontwikkelingen, is nog maar de vraag. Toch lijkt bitcoin een enorm grote ontwikkeling tegemoet te gaan en een groot aantal mensen gaat hier graag mee in zee. Maar het moet wel gezegd worden dat de centrale banken waarschuwen voor bitcoins.

Meer info over beleggen vind je op de website van VFB, de Vlaamse Federatie van Beleggers: www.vfb.be.

0 reacties

Login Registreer

  • Login met Facebook
  • Login met Google

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels