Deel via

Met een waterverzachter zeg je vaarwel tegen kalk!

Het drinkwater in België bevat op veel plaatsen erg veel kalk. Hard water veroorzaakt vervelende problemen zoals kalkaanslag, lekkende kranen en elektrische huishoudapparaten die het laten afweten. Ook kan het bij bepaalde mensen problemen met de gezondheid teweegbrengen. Als je dat wilt voorkomen, kan je een waterverzachter installeren.

Lager energieverbruik dankzij een waterverzachter

kalkKalkaanslag op je huishoudelijke apparaten en verwarmingselementen zorgt ervoor dat ze meer energie nodig hebben om optimaal te functioneren. Daardoor stijgt je energieverbruik en kunnen de kosten op lange termijn aanzienlijk oplopen. Bovendien wordt de levensduur van je toestellen korter omdat er kalk in de leidingen zit. Een waterverzachter haalt de kalk uit je water, en zo kan je aanzienlijk besparen op je energieverbruik en je huishoudelijk budget.

Genieten van zuiver water

Een waterverzachter zuivert leidingwater volledig. Het toestel filtert het teveel aan kalk en magnesium uit het leidingwater en voegt er vervolgens een kleine hoeveelheid natrium aan toe. Door dit proces stroomt er zacht water uit je kraan.

Waterverzachter 2In de waterontharder zit een filter, die gevuld is met harskorrels die kalk uit het water halen. Die filter wordt op zijn beurt gezuiverd door zoutkorreltjes in het waterreservoir van het apparaat. Het afvalwater dat tijdens dit regeneratieproces wordt bekomen, wordt via het riool weggespoeld. Dit zuiveringsproces duurt 10 à 20 minuten en gebeurt meestal ’s nachts.

Na de zuivering zijn de harskorrels terug geschikt om kalk uit het water te filteren. De zoutkorreltjes in de waterontharder moeten wel ongeveer maandelijks vervangen worden om de waterverzachter optimaal te laten functioneren.

Leidingwater dat gezuiverd wordt met een waterverzachter ruikt en smaakt beter. Dit zorgt ervoor dat je het water perfect kan gebruiken als drinkwater, ter vervanging van flessenwater.

Waarom een waterverzachter in huis halen?

De laatste jaren zoeken steeds meer Vlamingen een oplossing voor de problemen die hard water veroorzaakt. Waterontharders zijn dan ook steeds populairder geworden, want het is zeker de moeite waard om erin te investeren.

Dankzij een waterverzachter geniet je van de volgende voordelen:

  • Langere levensduur van je kranen en huishoudelijke apparaten:

Elektrische toestellen zoals een koffiemachine, wasmachine en strijkijzer zullen veel langer meegaan als je zacht water gebruikt. Hard water zorgt er namelijk voor dat de watertoevoer dichtslibt en de apparaten stuk gaan.

  • Lager energieverbruik:

Je huishoudelijke toestellen vragen minder energie, waardoor je energiefactuur met 20% daalt. Dat maakt een aanzienlijk verschil op je afrekening van elektriciteit.

  • Zachtere huid en haar:

Hard water is slecht voor je huid en haar. Het droogt uit en is vooral ongezond voor mensen met huidproblemen zoals eczeem of psoriasis.

  • Minder onderhoud in huis:

Je kranen schoonmaken en je huishoudtoestellen onderhouden neemt minder tijd in beslag.

  • Langere levensduur van je kledij en huislinnen:

Wassen met zacht water spaart je kledij en huislinnen. Hard water beschadigt namelijk de vezels van je textiel, waardoor ze sneller stuk gaan.

  • Minder verbruik van wasproducten en wasverzachter:

Door het zachte water hoef je aanzienlijk minder producten zoals wasmiddel, wasverzachter en glansspoelmiddel in je apparaten te gebruiken.

Voor elk gezin en elke woning een oplossing

Tegenwoordig zijn waterverzachters in allerhande formaten te verkrijgen. Zowel voor een gezin van twee personen als een gezin met kinderen zijn toestellen op maat beschikbaar.

Je hoeft bovendien geen grote ruimte in huis beschikbaar te hebben om een toestel te kunnen plaatsen. Het is perfect mogelijk om een waterontharder in een studio of appartement te plaatsen, zowel met als zonder afvoer.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat een waterontharder erg weinig onderhoud vraagt. Je hoeft enkel regelmatig de zoutkorreltjes te vervangen en het apparaat doet de rest.

Wil je ook genieten van de voordelen van een waterverzachter?

300x250-3Momenteel loopt er op Groepaankoop.be een groepsaankoop voor waterverzachters. Deze website is een online platform dat consumenten helpt te besparen bij aankopen voor huis en tuin. De initiatiefnemers onderhandelen steeds de beste prijs-kwaliteit bij leveranciers. Groepsaankopen winnen aan populariteit in Vlaanderen en steeds meer mensen ontdekken de voordelen van in groep aan te kopen.

Dankzij de groepsaankoop geniet je van een exclusieve groepskorting op de waterverzachter. Wil je ook besparen met een waterverzachter? Vul je gegevens hieronder in en je wordt gecontacteerd voor vrijblijvende informatie en/of  een afspraak. 

1 reactie

wildlife
aha, de commerce moet draaien.....
12/09/17 23:07 REAGEER

Login Registreer

  • Login met Facebook
  • Login met Google

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels