Deel via

Umberto Tozzi trakteert op een ’Ti Amo’-etentje

Dit jaar is het 40 jaar geleden dat de Italiaanse superster Umberto Tozzi een wereldhit scoorde met ‘Ti Amo’, een slow die ook bij ons uitgroeide tot een eersteklas tegelplakker. Naar aanleiding van dit heuglijke moment, is Tozzi momenteel met z’n liveband op wereldtournee en die brengt hem ook naar ons land! Hij trakteert twee koppels op een bijzonder etentje, gratis tickets én een ontmoeting!

Ti Amo

Locandina 70x100 tour tozzi 40 anni che ti amo smallUmberto Tozzi: ‘Ik schrik hoeveel mensen een verhaal of een herinnering linken aan “Ti Amo”. Als ik de vraag stel tijdens een optreden, dan is er altijd wel een koppel in de zaal dat zegt dat het liedje veertig jaar geleden hun openingsdans was. Ook in België, waar het liedje een hit was en uitgroeide tot een klassieker.’ Als extra feestelijk Ti Amo-kantje, trakteert Umberto Tozzi twee koppels op een etentje en een ontmoeting. ‘Ik ben heel benieuwd naar de verhalen van de twee koppels die ik uitnodig voor een romantisch avondje in het Italiaanse restaurant La Botte (Genk) van m’n goede vriend Peppe Giacomazza. Een paar dagen voor mijn concerten in Hasselt en Oostende mogen ze gaan tafelen, krijgen ze concertkaartjes en een ontmoeting na mijn optredens.’

Umberto Tozzi begon z’n muzikale carrière toen hij 16 was en in de band Off Sound speeldeIn 1974 schreef hij samen met Damiano Dattoli het winnende lied voor Canzonissima, een Italiaanse televisiewedstrijd die nieuw talent kansen gaf en die dat jaar toe was aan z’n laatste editie. Tozzi bracht in datzelfde jaar z’n debuut-cd Donna Amanta Mia uit, samen met de single Ti Amo. Die brak één jaar later alle records door zeven maanden op 1 te staan in de Italiaanse hitparade. Ook de opvolger Tu werd een succes. In 1979 scoorde Tozzi opnieuw een wereldhit, deze keer met de uptempo single Gloria. Eén keer won België het songfestival met Sandra Kim. Haar overwinning zorgde ervoor dat de grootste liedjeswedstrijd ter wereld dertig jaar geleden plaatsvond in Brussel. Het was het jaar van Raf en Umberto Tozzi. Zij werden derde met Gente di Mare, maar ze scoorden er na afloop wel een evergreen mee. 

Wat is jouw verhaal?

UmbertoTozzi_2017_squareMet 32 miljoen verkochte cd’s, is de 65-jarige Umberto Tozzi nog steeds één van de populairste Italiaanse artiesten. Naar aanleiding van 40 jaar Ti Amo, komt Tozzi op 6 oktober naar het Hasseltse Ethias Theater (tickets kan je hier kopen) en op 7 oktober naar het Kursaal Oostende (tickets kan je hier kopen). Voorafgaand aan de twee jubileumconcerten, trakteert Tozzi twee koppels op een romantisch etentje in La Botte (Genk).

Heb jij een verhaal dat past bij Ti Amo? Was het liedje je openingsdans? Of heb je je partner op dit liedje ten huwelijk gevraagd? Mail je verhaal naar info@upstars.be. Uit de leukste inzendingen worden er twee winnaars getrokken! 

Na de Ti Amo-concerten dit najaar, is Umberto Tozzi komend voorjaar ook te gast op Het Schlagerfestival 2018, dat in de Hasseltse Ethias Arena plaatsvindt. Tickets kan je bestellen op www.hetschlagerfestival.be.

1 reactie

wildlife
zegt me niks, liefdes lied wss, zoiets helemaal niks liefde bestaat ni, niemand is zo altruistisch, er is steeds n eigenbelang mee gemoeid ;)))
12/09/17 23:36 REAGEER

Login Registreer

  • Login met Facebook
  • Login met Google

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels