Deel via

Populaire Music Show Scotland komt naar België!

September 2017
Music Show Scotland, de grootste indoor pipeshow van de wereld, is begonnen! Deze indrukwekkende show komt terug naar Antwerpen op zaterdag 18 november 2017 en staat 20 januari 2018 voor het eerst in Vorst Nationaal. Kom en geniet mee van meer dan drie uur Keltische muziek, zang, Schotse dans, Ierse stepdance en humor in de grootste en mooiste arena’s van het land!

Een fenomenale productie

img_030Mistflarden hullen het Schotse Highland Valley Castle in een mysterieuze duisternis. De torens en kantelen op de hoge muren van de vesting lichten op wanneer felle bliksemschichten de lucht doorklieven. Het geluid van de donder is oorverdovend. ‘By the center, quick march!’ klinkt een militair bevel achter de poort, gevolgd door het typische geluid van de Schotse snaredrums. In de verte klinken doedelzakken. Het geluid van de pipes en drums zwelt aan. Steeds harder en harder. Een imposante formatie van meer dan honderd doedelzakspelers en drummers met Schotse kilt, full dress en bontmuts, marcheert door de kasteelpoort naar buiten ...

Wanneer de enorme massed band in uniform door de kasteelpoort marcheert, krijg je gegarandeerd kippenvel. Legendarische liedjes als ‘Amazing Grace’, ‘Highland Cathedral’ en ‘Auld Lang Syne’ zijn slechts een klein onderdeel van het drie uur durende programma. Combinaties van traditionele muziek met moderne pop- en rockmuziek, gespeeld door de eigen Castleband, zorgen voor een onvergetelijke avond.

Het Schotse ‘highland dancing’ en het Ierse ‘tapdancing’, bekend van o.a. Riverdance, ontmoeten elkaar. Dansgroepen voeren op livemuziek traditionele en moderne dansen op, en door het bijzondere decor waan je je in de Schotse Highlands.

img_018Music Show Scotland wordt gebracht door meer dan 200 pipers, drummers, danseressen, muzikanten en zangeressen, in een imposant kasteeldecor. Het levensgrote Highland Valley Castle werd speciaal ontwikkeld voor deze show en is met zijn 70 meter breedte en 12 meter hoogte een unieke setting voor deze fenomenale productie. Er zijn 10 vrachtwagens nodig om het kasteel, dat bestaat uit onder meer 6.500 kilo staal en 2.200 kilo hout, en de spectaculaire licht- en geluidsshow te vervoeren. Vijf touringcars brengen de artiesten van stad naar stad, waar zij keer op keer een weergaloze show neerzetten.

Met Schotten uit … Nederland

img_019Enkele jaren geleden werd het idee van de Music Show Scotland geboren in Nederland. De Highland Valley Pipes and Drums uit Borculo organiseerde succesvolle Celtic Nights, die door vele bezoekers enthousiast werden onthaald. Ondertussen is Music Show Scotland de kleine zalen ontgroeid en spelen ze bijna uitsluitend in de grootste concertzalen van Nederland, Duitsland, Oostenrijk en België. Hans Beerten: ‘Er zijn tien opleggers nodig om de ruim honderd ton aan materiaal te vervoeren. We bouwen ons eigen kasteel en we zorgen voor alles. Licht, geluid, video, noem maar op. We hebben zelfs onze eigen keuken mee, waarin we de maaltijden bereiden voor onze spelers en crew.’ Samen met zijn broer Benno en z’n familie is Borculoër Hans Beerten de drijvende kracht achter Music Show Scotland. Met wereldwijd duizenden bezoekers, is dit succesverhaal vergelijkbaar met het succes dat André Rieu scoort. ‘Qua opzet is ons concert vergelijkbaar met wat Rieu doet, alleen kiest hij voor de klassieke muziek en gaan wij voor de Schotse muziek, die we in een vlot, modern jasje steken en waarmee we het grote publiek bereiken. Dat onze show uniek is, merken we uit de groeiende internationale interesse. We spelen nu nog in Europa, maar er is concrete interesse van China, Japan, Amerika en ga zo maar door. We bekijken die voorstellen, maar voor we beslissingen nemen over uitbreiding, focussen we ons eerst op onze nieuwe tournee. Met een vernieuwde show komen we op 18 november terug naar het Antwerps Sportpaleis en we staan 20 januari 2018 voor het eerst in Vorst Nationaal. We komen graag naar België, omdat onze spelers en crew hier altijd warm worden onthaald door het publiek en dat motiveert hen bijzonder.

Meer info over Music Show Scotland kan je vinden op de website www.musicshow-scotland.nl.

Tickets kan je bestellen op 070/345.345 (Max. €0,30/Min) of via deze link voor de show op 18 november in Sportpaleis Antwerpen, of via deze link voor de show op 20 januari in Vorst Nationaal.

 

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels