Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- 200 gram champignons (in dunne plakjes gesneden)
- 2 kipfilets (in blokjes gesneden)
- 3 bosuien (in dunne ringen gesneden)
- 2 laurierbladeren
- 2 takjes tijm
- 1 el mosterd
- 1 el bloem
- 1/4 tl nootmuskaat
- 2 el crème fraîche
- 1 el olijfolie
- 1 el roomboter
- 300 ml kippenbouillon (ik gebruikte gewoon een bouillonblokje met kokend water)
- 1 ei (losgeklopt)
Receptinformatie
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Aantal personen: 2
Benodigdheden
koekenpan
ovenschaal van circa 20 x 25 cm
Instructies
- Zet de koekenpan op een hoog vuur en giet de olie in de pan. Voeg de roomboter toe, gevolgd door de kip. Bak lichtjes aan en voeg dan de champignons toe.
- Bak totdat de kip mooi bruin is. Voeg de bosui toe en vervolgens de nootmuskaat, tijm, laurierbladeren, mosterd, bloem en de bouillon. Laat het circa 5 minuten op laag vuur inkoken.
- Verwarm intussen de oven voor op 180°C en vet de ovenschaal in.
- Schep de vulling in de ovenschaal en dek af met bladerdeeg. Prik gaatjes in het deeg zodat de stoom kan ontsnappen. Met een kwastje strijk je wat ei over het bladerdeeg. Hierdoor zal de korst zometeen mooi glimmend worden.
- Bak de pastei in circa 15 minuten gaar.
Op zoek naar meer heerlijke recepten met kip?
Wat dacht je van een kipburger met fetakaas, rode kool en avocado? Of waag je aan bloemkoolrijst met kokoskip en ananas of een hartige crumble met kip en zoete aardappel!
Naar: Jamie Oliver, Jamie's 30 minute meals
Auteur: Judith Pagrach
0 reacties