Deel via

Maak 's een knapperige kippastei met champignons!

Niets dat je op een druilerige dag beter kan opbeuren dan heerlijk eten. Deze makkelijke pastei met kip, champignons en bosui staat bijvoorbeeld al na een half uurtje op de tafel en smaakt overheerlijk. Foodblogger Judith Pagrach baseerde zich voor dit recept op een gerecht van Jamie Oliver. Smullen verzekerd!

Ingrediënten

  •  1 rol bladerdeeg
  •  200 gram champignons (in dunne plakjes gesneden)
  •  2 kipfilets (in blokjes gesneden)
  •  3 bosuien (in dunne ringen gesneden)
  •  2 laurierbladeren
  •  2 takjes tijm
  •  1 el mosterd
  •  1 el bloem
  •  1/4 tl nootmuskaat
  •  2 el crème fraîche
  •  1 el olijfolie
  •  1 el roomboter
  •  300 ml kippenbouillon (ik gebruikte gewoon een bouillonblokje met kokend water)
  •  1 ei (losgeklopt)

kipReceptinformatie

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Aantal personen: 2

Benodigdheden

koekenpan
ovenschaal van circa 20 x 25 cm

Instructies

  1. Zet de koekenpan op een hoog vuur en giet de olie in de pan. Voeg de roomboter toe, gevolgd door de kip. Bak lichtjes aan en voeg dan de champignons toe.
  2. Bak totdat de kip mooi bruin is. Voeg de bosui toe en vervolgens de nootmuskaat, tijm, laurierbladeren, mosterd, bloem en de bouillon. Laat het circa 5 minuten op laag vuur inkoken.
  3. Verwarm intussen de oven voor op 180°C en vet de ovenschaal in.
  4. Schep de vulling in de ovenschaal en dek af met bladerdeeg. Prik gaatjes in het deeg zodat de stoom kan ontsnappen. Met een kwastje strijk je wat ei over het bladerdeeg. Hierdoor zal de korst zometeen mooi glimmend worden.
  5. Bak de pastei in circa 15 minuten gaar.

Smakelijk!

crumbleOp zoek naar meer heerlijke recepten met kip?

Wat dacht je van een kipburger met fetakaas, rode kool en avocado? Of waag je aan bloemkoolrijst met kokoskip en ananas of een hartige crumble met kip en zoete aardappel!

Naar: Jamie Oliver, Jamie's 30 minute meals

Auteur: Judith Pagrach

0 reacties

Login Registreer

Judith Pagrach

Foodblogger
Foodblogger
Een liefde voor lekker eten is haar met de paplepel ingegoten en zij staat dan ook graag in de keuken. Oude klassiekers of experimenten, alles krijgt een eigen twist. Haar missie is om mensen bewust te laten worden van wat ze eten en te laten zien dat koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Naast haar eigen foodblog schrijven, werkt ze als marketingconsultant, reist ze graag en doet ze aan CrossFit.

Meer artikels van Judith Pagrach

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels