Deel via

Op uitstap naar Leuven met de mailgroep Fotografie!

Op vrijdag 8 september trokken de leden van de mailgroep Fotografie naar Leuven voor de laatste uitstap van het jaar. En hoewel de weergoden hen absoluut niet goed gezind waren, kon dat niets afdoen aan de fijne sfeer in de groep. Goede vrienden terugzien en kennismaken met nieuwe leden is een zonnig doel op zich! Lees hier hun prachtige relaas!

Weer of geen weer

image2Het was dus onder druilerige regenwolken dat de groep samenkwam aan het station van Leuven. Na de traditionele groepsfoto getrokken te hebben aan het vredesmonument op het Martelarenplein, loodste de ervaren Leuvenkenner Marsje ons via de Diestsevest naar de Tweewaters. Deze plaats is zo genoemd omdat twee waterlopen (de Dijle en de Vunt) er letterlijk naast elkaar lopen, links en rechts van een wandelpad. Een prachtig stukje natuur midden in de stad en aan de rand van een oude industriële zone.

Het nieuwe wonen

image3Het volgende thema van de wandeling was ‘het nieuwe wonen in Leuven’. Marsje leidde ons naar de nieuwe flatgebouwen die opgetrokken werden en nog worden op de oude terreinen van o.a. de brouwerij Stella Artois. Daarna wandelden we verder naar de sociale woonwijk Sint-Maartendal. Deze appartementsgebouwen werden onlangs compleet gerenoveerd en zijn gebouwd op de terreinen van een oude kazerne.

Pittoresk Begijnhof

image4Vervolgens trokken we naar de Sint-Geertruiabdij en het Klein Begijnhof. Deze wijk werd tot in de 19e eeuw bewoond door begijnen. Zoals de naam aangeeft, is dit begijnhof het kleinste van twee begijnhoven in de stad. Een pittoreske plaats waar mooie foto’s konden worden genomen.

Na een omwegje via de sluizen waar de Dijle de vaart van water voorziet, gingen we naar het restaurant. Precies op tijd kwamen we aan bij het Grand Café De Hoorn, gevestigd in de oorspronkelijke brouwerij van Stella Artois. Een industrieel gebouw, compleet gerenoveerd en ingericht tot een gezellig restaurant met prachtig uitzicht op de kerk.

Op het menu …

image5Op het menu: een grote kom verse dagsoep, gevolgd door een reuzegrote hamburger van speciaal geselecteerd rundsvlees met kaas, groentjes en een mosterdsausje op een knapperig geroosterd broodje, en dit alles met een puntzak lekkere verse frietjes. Kortom, iedereen was zeker voldaan, en bij vele leden bleef er ook nog heel wat over op de plank.

Na de maaltijd trok de groep naar het centrum. Omdat de regen heviger werd, besloten we om het parcours wat in te korten. We wandelden langs de stadswallen naar de Brusselsestraat, van waaruit we terug aan de oevers van de Dijle kwamen.

Een bezoekje aan de winkelstraten en de vismarkt werd zeker gesmaakt, vooral toen we aan het restaurant voorbijkwamen waar tv-kok Jeroen Meus het programma Dagelijkse Kost opneemt.

7We wandelden verder naar de Grote Markt, maar niet zonder eerst een bezoekje te brengen aan het bekende monument Fonske, een ode aan de studenten die zo talrijk aanwezig zijn in deze universiteitsstad.

Na nog een ommetje via de oude markt, de ‘Langste Toog ter wereld’, werd de dag afgesloten. Sommige leden bleven nog even nagenieten met een lekker drankje, terwijl anderen al naar het station vertrokken. 

Ondanks de slechte weersomstandigheden was het wel een leuke dag. In ieder geval voor herhaling vatbaar (maar dan liefst met wat beter weer)! We kijken al uit naar de eerste uitstap volgend jaar.

HenLo

Groepsfoto-leuven_5667

Alle foto's bekijken


Wil jij ook lid worden van de mailgroep Fotografie?

Neem eens een kijkje op hun website. Je vindt er alles terug over hoe je kan inschrijven.


 

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels