Deel via

Ronkende motoren brengen Arenacross op 3 maart naar Hasselt

October 2017
Ronkende motoren met geconcentreerde motorrijders die strijden voor de overwinning. Een 3,5 uur durend spektakel, waarbij het publiek tussendoor getrakteerd wordt op stomende beats én de adembenemende kunsten van de Freestyle motorcrossers. Dat is Arenacross! In 2018 nog groter, beter en spectaculairder dan ooit tevoren!

Arenacross komt op 3 maart naar Hasselt

In het Verenigd Koninkrijk palmt Arenacross ook in 2018 weer een aantal van de grootste concertarena’s van het land in: Manchester, Newcastle, Birmingham, Belfast, Sheffield en Londen. En binnenkort kunnen nog duizenden extra sportliefhebbers eindelijk genieten van de ronkende motoren en spannende races, want het volledige Arenacross circus, exclusief de tonnen modder weliswaar, wordt ingepakt en verscheept naar België en Duitsland.

arenaLonden speelt dit seizoen een dubbele rol. Enerzijds is de halte in Wembley het eindpunt van de Britse tour, anderzijds is het de kick-off voor het internationale gedeelte. Na Wembley, komt Arenacross voor het eerst naar België. Op zaterdag 3 maart 2018 wordt de Ethias Arena in Hasselt speciaal voor de gelegenheid omgebouwd en gevuld met tonnen modder en zand. Vervolgens gaat het richting Esprit Arena in Düsseldorf (Duitsland), waar het gigantische stadion van 55.000 plaatsen het decor zal vormen voor een ongetwijfeld spectaculaire finale van de AX World Tour.

Dit is nog maar de eerste stap in de uitbreiding van het AX-merk en ik ben zeer enthousiast over de steden en arena’s die we in 2018 voor het eerst kunnen aandoen,’ zegt AX-promotor Matt Bates, die al een tijdlang aan de weg timmert om Arenacross verder uit te breiden en groter te maken buiten het Verenigd Koninkrijk. ‘Europa is de nieuwe leider aan het worden in motorcross, dus geen beter moment om hoog te mikken met onze ambities voor indoor cross. We hebben het potentieel om spektakelshows te maken, talent te ontwikkelen en vooral tickets te verkopen, want de interesse van het publiek is zeker en vast aanwezig.’

AX brengt het beste uit verschillende werelden samen: een mix van indoor motorcross op topniveau, spectaculaire freestyle motorcross én een entertainende show eromheen die kan concurreren met de grootste muziekevents.

petr

Tijdens de tour van 2018 zullen de groten uit de FMX-wereld hun talent opnieuw tonen, met hun tricks en backflips op meer dan tien meter hoogte. In het verleden stonden bekende names als Edgar Torronteras (de Europese Godfather van de FMX en multi-X-Games medaillewinnaar), Jamie Squibb (uit de Nitro Circus-stal) en Petr Pilat (met zijn onwaarschijnlijke backflips) al op de affiche.

In het racen maakt de drievoudige AX Pro-kampioen Thomas Ramette zich al op om zijn titel te verdedigen. ‘Arenacross is een geweldig kampioenschap en ik vind het fantastisch dat het nu ook de oversteek naar Europa maakt. Het was hard werken om die drie titels binnen te halen, maar ik ben helemaal klaar om voor die vierde beker te gaan.’

Met z’n opzwepende sfeer, pompende beats, onweerstaanbare soundtrack, lasers en lichteffecten, zorgt Arenacross ervoor dat elke toeschouwer zich evenzeer onderdeel van het event voelt als de motorrijders zelf. Een fantastische belevenis voor jong en oud!

Tickets voor de Belgische manche van Arenacross, op zaterdag 3 maart in de Hasseltse Ethias Arena, kan je vanaf nu bestellen op www.teleticketservice.com of op 070/345.345 (max. €0,30/Min).

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels